Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : Από την εξαιρετική εκδήλωση του Ιστορικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας Πιερίας "Ο ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ" Συμετείχε και η χορωδία της Ενορίας Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κολινδρού



H Εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στην Μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου την Κυριακή το βράδυ 21 Δεκεμβρίου 2014 και πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης(ΕΚΑΒΗ). 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος που έκανε αναφορά στην πραγματική Προσωπικότητα, στην Χριστιανική Ζωή και στο έργο του Αγίου Βασιλείου του Μέγα.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος η Θεατρική Ομάδα της Νεανικής Εστίας του Ι. Ν. Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων της Ιεράς Μητροπόλεως Και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης,.που παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με "Διάλογοτου Μ. Βασιλείου με τον Sonta Clous".
Η Ομάδα Καλιτεχνών με Επικεφαλής την Ζωγράφο Βασιλική Καρακατσάνη με πίνακες ζωγραφικής και διαφόρων άλλων χειροτεχνιών αλλά και αγιογραφιών και ψηφιδωτών έργων με θέμα την Ζωή του Μεγάλου Βασιλείου..
  

Η Χορωδία της Ενορίας Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κολινδρού Πιερίας που μας βάλανε στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, ψάλοντας τα Κάλαντα του Μεγάλου Βασιλείου με την συνοδεία μουσικής επένδυσης σε διάφορες Διαλέκτους της ΕλληνικήςΓλώσσας.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαςν στον κόσμο χειροποίητα Ποντιακά παραδοσιακά εδέσματα από τις γυναίκες του Συλλόγου της Νεοκαισάρειας Πιερίας ""Ο ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ"
Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου. 


http://lefteria.blogspot.gr/2014/12/blog-post_7686.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου