Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες, αλλά και τήρηση των μέτρων ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη ιστορικά παρουσία πρωθυπουργού στο ανώτατο συνοδικό όργανο.

Όπως μετέδωσε το Star, o πρωθυπουργός είχε σήμερα δίωρη αναλυτική συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Ήταν μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση, αλλά και μια κουβέντα με το βλέμμα τις γιορτές, καθώς φέτος οι λειτουργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και ο Καθαγιασμός των Υδάτων τα Φώτα θα γίνουν κανονικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε προς τους ιεράρχες ότι περιμένει από την Εκκλησία την τήρηση των μέτρων τις μέρες των γιορτών. Αυτό σημαίνει και έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού και rapid test στις εκκλησίες.

Η απάντηση της Ιεραρχίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι τα μέτρα θα τηρηθούν, θα γίνουν μάλιστα και περισσότερες λειτουργίες τις μέρες των εορτών για να μην υπάρξει συνωστισμός των πιστών, αλλά δε θα υπάρξουν κεντρικά έλεγχοι πιστοποιητικών ή επιστράτευση εταιριών security.

Στήριξη της Εκκλησίας για αύξηση των εμβολιασμών

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε προς τους Ιεράρχες ότι ζητά «να βάλουν πλάτη για τον πολλαπλασιασμό του εμβολιασμού», με δεδομένο τον καίριας σημασίας ρόλο της Εκκλησίας κατά τόπους. Η διάθεση είναι θετική από μέρους της Ιεράς Συνόδου, αν και υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με Μητροπολίτες που σηκώνουν μπαϊράκι.

Πηγή: www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου