Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Οσμή «σκανδάλου» αναδύουν οι αρβύλες του στρατού

Οσμή «σκανδάλου» αναδύουν οι αρβύλες του στρατού
Πονοκέφαλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προκαλέσει η «οσμή» σκανδάλου που αναδύεται από τις αρβύλες των φαντάρων!
Ο πονοκέφαλος αφορά κυρίως στο κόστος και στην ποιότητα των αρβύλων που φορούν οι Έλληνες στρατιώτες και αυτό διότι αποδείχθηκε πως η ολοκαίνουργια γερμανική μηχανή παραγωγής αρβύλων, η οποία έχει αγοραστεί από το ελληνικό Δημόσιο, σκονίζεται άπραγη σε μια αποθήκη!
Σύμφωνα με το Έθνος την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο ίδιος που επί κυβερνήσεως Καραμανλή είναι εισηγηθεί να αγοραστεί η εν λόγω μηχανή για να περιοριστεί δραστικά το κόστος παραγωγής των αρβύλων.
Η συγκεκριμένη μηχανή που θεωρείται η... Μερσεντές του είδους της μπορεί να παράγει 984 ζευγάρια άρβυλα «νέας τεχνολογίας» στην προνομιακή τιμή των 35 ευρώ το ζεύγος. Αντ' αυτής, όμως, στο εργοστάσιο 700 ΣΕ συνεχίζει να λειτουργεί η παλιά μηχανή που παράγει μικρότερο αριθμό με το διπλάσιο κόστος (75 ευρώ).
Η γερμανική μηχανή είχε αγοραστεί το 2006, όταν ο κ. Λαμπρόπουλος ήταν και τότε στο υπουργείο. Η αγορά της κόστισε 1,5 εκ ευρώ, αλλά κρίθηκε συμφέρουσα διότι θα μπορούσε άμεσα να αποσβέσει τα χρήματα της αγοράς. Οκτώ χρόνια μετά, βρίσκεται σε αχρηστία.
Ως άλλοθι για τη μη χρησιμοποίηση της σύγχρονης γερμανικής μηχανής είναι ότι από τα τρία «ρομποτάκια» που διαθέτει για να διορθώνουν μικροατέλειες στα παραγόμενα άρβυλα παρουσίασε ασήμαντο πρόβλημα. Τα άλλα δύο δούλευαν κανονικότατα. Και κανένα «ρομποτάκι» να μην δούλευε, τις μικροατέλειες θα μπορούσε να τις διορθώνει και το προσωπικό του εργοστασίου!
Κι όμως με αυτή την απίθανη δικαιολογία κάποιοι κατόρθωσαν από το 2010 ως και σήμερα να κρατήσουν εκτός λειτουργίας την γερμανική μηχανή και να θέσουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του 700 ΣΕ, αλλά και την υγεία και γιατί όχι την άνεση του στρατιωτικού προσωπικού!
Ο κ. Λαμπρόπουλος έχει δώσει σαφέστατες εντολές για άμεση ενεργοποίηση της μηχανής που θα παράγει τα «νέας τεχνολογίας» άρβυλα .
Εντολές που έχουν φθάσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους και κυρίως σ΄ αυτούς που είχαν κατορθώσει να βάλουν σε κατάσταση αχρησίας τη μηχανή του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ!

kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου