Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο περνάει τη διώρυγα της Κορίνθου [εικόνες] Πηγή: Το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο περνάει τη διώρυγα της Κορίνθου [εικόνες] |


Το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο περνάει τη διώρυγα της Κορίνθου [εικόνες]Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην χώρα μας στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής, που αφορά εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερμιονίδας.
Πρόκειται για κοινή αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται από το πανεπιστήμιο Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Η άφιξη του σκάφους στην Ελλάδα, γίνεται στα πλαίσια της αρχαιολογικής αποστολής TerraSubmersa, που αφορά την εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας.
Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι, θα αναζητήσουν με υποθαλάσσια εξερεύνηση, ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας σε μία περιοχή που ενδέχεται να είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στον ευρωπαϊκό χώρο.
Το καταμαράν πέρασε σήμερα τον Ισθμό και θα κατευθυνθεί προς την Εύβοια και θα δέσει στην Ερέτρια, όπου την 1η Αυγούστου 2014, θα εορταστεί η ημέρα εθνικής εορτής της Ελβετίας.
Επόμενος σταθμός θα είναι η Μαρίνα Ζέας όπου θα παραμείνει μέχρι τις 6 Αυγούστου ενώ στις 4 Αυγούστου το πρωί, θα διεξαχθεί στο σκάφος, επίσημη συνέντευξη στην οποία θα παρατεθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την Αρχαιολογική αποστολή TerraSubmersa, η οποία θα λάβει χώρα στην Αργολίδα, από τις 6 έως και 22 Αυγούστου 2014.


Πηγή: Το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο περνάει τη διώρυγα της Κορίνθου [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/164916#ixzz38nYHyM7P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου