Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Και μια ματιά στην.......Πόλη


Τα μοναδικά χρώματα της Πόλης!
Ιστορική, μοντέρνα, παραδοσιακή – είναι πολλές πόλεις σε μία! Άλλωστε, αυτό είναι που την κάνει γοητευτική: ο μοναδικός τρόπος που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία.
Ελάτε να την γνωρίσετε,αξίζει! 
Καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο από την όμορφη Πόλη μας




Θεοδοσιανά Τείχη
Τα σημερινά τείχη είναι της εποχής του Θεοδοσίου και χτίστηκαν σε διάφορες φάσεις από το 413 μ.Χ. έως το 448 μ.Χ. Απέκτησαν έτσι την ονομασία Θεοδοσιανά Τείχη ή απλά τείχη της Κωνσταντινούπολης και ήταν ίσως το σημαντικότερο επίτευγμα ενός μάλλον αδιάφορου αυτοκράτορα.
Καλή σας μέρα




Καλό σας Βράδυ από την Πόλη!!


«Κωνσταντινούπολη 1900». 
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος. Εκθέσεις - «Κωνσταντινούπολη 1900». Φωτογραφικό οδοιπορικό του T.Wild



Η Μονή της Χώρας του Αχωρήτου.
Άποψη του δεύτερου τρούλλου της Μονής της Χώρας.
Λέγουν ότι η Μονή της Χώρας ονομάσθηκε έτσι επειδή βρισκόταν εκτός των τειχών της Πόλεως, σε περιοχή που ονομαζόταν Χώρα.



Ρούμελι-Χισάρ!!!!...<< Η αρχή του τέλους>>



Σύμβολο του "κρυφού σχολειού".Πιο κρυμένο δεν μπορούσε να γίνει."Η Μεγάλη του Γένους Σχολή ιδρύθηκε μετά την άλωση της Πόλης από τον Πατριάρχη Γεννάδιο το Σχολάριο και με πρώτο διευθυντή το Ματθαίο Καμαριώτη και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1454, παρέχοντας μόρφωση υψηλού επιπέδου. Απόφοιτοί της οι Δραγουμάνοι της Υψηλής Πύλης, οι ηγεμόνες της Μολδοβλαχίας, γόνοι διαπρεπών Φαναριώτικων οικογενειών, αρκετοί Πατριάρχες και σχεδόν όλοι οι Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου, μέχρι και πολιτικοί του Νέου Ελληνικού κράτους.Το κτιριο κτίστηκε γύρω στο 1883."


Είναι μια τεράστια αγορά πίσω από το τζαμί Fatih, που γίνεται μια φορά την εβδομάδα (Τετάρτη) στην παραδοσιακή περιοχή Fatih Çarşamba. Εκεί μπορείτε να βρείτε ρούχα, είδη σπιτιού, φρούτα, λαχανικά, αλλαντικά και ξηρούς καρπούς. Δύσκολα θα συναντήσετε τουρίστες σε αυτή την αγορά κι έτσι θα νιώσετε καλύτερα το «vibe» της πόλης.

      ΠΗΓΗ....Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου