Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πώς και πότε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα για τα δωρεάν tablet

Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ που καθορίζει τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος επιδότησης 290.000 δικαιούχων προκειμένου να αποκτήσουν φθηνό laptop ή tablet και φθηνότερη ή ακόμη και δωρεάν σύνδεση στο internet, τόσο οι ιδιωτικές εταιρείες όσο και οι φορείς του δημοσίου έχουν πατήσει... γκάζι για να ενεργοποιήσουν το πρόγραμμα το ταχύτερο δυνατό.

Το naftemporiki.gr επικοινώνησε τόσο με τις εταιρείες που εμπλέκονται όσο και με τους αρμόδιους φορείς, απευθύνοντας το βασικό ερώτημα των περίπου 290.000 δικαιούχων, οι οποίοι περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τα voucher τα οποία στη συνέχεια θα ανταλλάξουν με tablet, laptop αλλά και σύνδεση στο διαδίκτυο για το χρονικό διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015.
Πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες είναι έτοιμες να ανακοινώσουν τα «πακέτα» που θα προσφέρουν στους δικαιούχους, έχοντας ήδη χαράξει και την εμπορική αλλά και την επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν. Ωστόσο, η υλοποίηση θα γίνει στις αρχές του 2015.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς καταβάλουν προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν τα όποια διαδικαστικά ζητήματα και τα πρώτα voucher να δοθούν ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο του 2015.
Οι πρακτικές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι (σ.σ είναι οι κάτοικοι των οκτώ περιφερειών που εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον πληρούν τα κριτήρια είσπραξης του κοινωνικού επιδόματος) είναι οι εξής:
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της δράσης (σ.σ το URL θα ανακοινωθεί προσεχώς) μέσα από την οποία θα μπορεί να διαπιστώσει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος δηλαδή αν δικαιούται το voucher για το tablet, τη σύνδεση στο internet και την εκπαίδευση. Απαραίτητη για την πρόσβαση στην ιστοσελίδα θα είναι η χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxis. Και αυτό επειδή μπαίνουν ζητήματα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (δηλωθέν εισόδημα, περιουσιακά στοιχεία κλπ)
Μέσα από την εφαρμογή, ο δικαιούχος θα μπορεί να εντοπίζει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί και να τον τυπώνει. Εναλλακτικά, θα μπορεί να το λάβει στο e-mail ή στο κινητό του.
Το 3ο βήμα θα είναι να επισκεφτεί και πάλι την ιστοσελίδα της δράσης προκειμένου να εντοπίσει κατάστημα ενός εκ των παρόχων. Η επιλογή του παρόχου ανήκει στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος θα κρίνει ανάλογα με τις προσφορές που θα ανακοινώσει η κάθε εταιρεία το ποια θα επιλέξει.
Στο κατάστημα, ο ωφελούμενος θα προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι το οποίο είτε θα το έχει εκτυπώσει είτε θα το έχει στο κινητό του αλλά και με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο. Ο υπάλληλος του καταστήματος θα ελέγχει τα στοιχεία του ωφελούμενου καθώς και το αν το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι ενεργό ή έχει χρησιμοποιηθεί.
Μετά τον έλεγχο, ο ωφελούμενος θα επιλέγει υποχρεωτικά ένα laptop ή ένα tablet αλλά και μια σύνδεση στο internet η οποία θα μπορεί να είναι σύνδεση ακόμη και μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ενδιαφερόμενος θα καλείται να υπογράψει μια σειρά από έγγραφα όπως η δήλωση, η σύμβαση μεταξύ του παρόχου και του ωφελούμενου, το τιμολόγιο κλπ.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου