Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Γερμανία: «Έκρηξη» στις πωλήσεις συστημάτων αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας



Ενώ οι Γερμανοί πολιτικοί και τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν επικεντρωθεί κυρίως στα ευφυή δίκτυα και πως αυτά θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αυξανόμενη ζήτηση του δικτύου και τις διακυμάνσεις της αγοράς, η Germany Trade & Invest (GTAI) υποστηρίζει ότι σύντομα θα υπάρξει «έκρηξη» της ζήτησης για συστήματα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας.
Σύμφωνα με την ίδια, η γερμανική φ/β παραγωγή στις 11 Μαΐου είχε αγγίξει τα 15 GW, γεγονός που αποδεικνύει ότι συντελείται μια «αθόρυβη επανάσταση» στην εγχώρια βιομηχανία των φωτοβολταϊκών.
«Η εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης στο δίκτυο είναι για τους διαχειριστές μια σημαντική πρόκληση, που οδηγεί σε διακυμάνσεις των τιμών της αγοράς. Και εδώ είναι σημαντικός ο ρόλος που έρχονται να παίξουν οι λύσεις αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας», λέει στο pv magazine, ο Tobias Rothacher, Διευθυντής ΑΠΕ της GTAI.

Δεν είναι τυχαίο, σημειώνει ο ίδιος, ότι η αποθήκευση ενέργειας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της φετινής Intersolar Europe.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τις φθηνές μπαταρίες που είναι τώρα διαθέσιμες, οι ιδιοκτήτες φ/β είναι σε θέση να αποθηκεύουν την πλεονάζουσα ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί να τη διοχετεύουν στο δίκτυο σε χαμηλή τιμή. Σύμφωνα με τον Rothacher, η αποθήκευση ενέργειας εν γένει θα βοηθήσει στη μείωση των διακυμάνσεων του δικτύου.
Να σημειωθεί ότι σε έρευνα της EuPD, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις συστημάτων αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας από 6.000 το 2013 θα εκτοξευθούν στις 100.000 μονάδες το 2018.

http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου