Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Οκτώ απίθανα τρικ που θα κάνουν την αναζήτηση στο Ιντερνετ μέσω του Google πολύ πιο εύκολη [λίστα]

Οκτώ απίθανα τρικ που θα κάνουν την αναζήτηση στο Ιντερνετ μέσω του Google πολύ πιο εύκολη [λίστα]
Aν θεωρείται τον εαυτό σας... σαΐνι του Google, αν νομίζετε ότι ξέρετε κάθε πιθανό και απίθανο τρικ για να βρίσκεται αυτό που ακριβώς ζητάτε μέσω της διάσημης μηχανής αναζήτησης, μάλλον όσα παρατίθενται παρακάτω θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε.

Η Ηuffington Post παρουσιάζει οκτώ νέα τρικ που θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη και ακριβή την αναζήτησή σας στο Google.
  • Ζητήστε τον ορισμό μιας λέξης

Οταν θέλετε να βρείτε τον ορισμό μιας λέξης, αντί να γράφετε απλά τη λέξη και να ψάχνετε στα αποτελέσματα που θα σας δώσει ποιο από όλα αυτά μπορεί να περιέχει τον ορισμό, απλά πληκτρολογείστε πριν τη λέξη που αναζητάτε «ορισμός:...». 


  • Κάντε αναζήτηση με την ακριβή σειρά των λέξεων

Για παράδειγμα αναζητάτε πληροφορίες για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειες. Πληκτρολογώντας το απλά θα σας βγουν αποτελέεσματα, όχι μόνο από εναλλακτικές πηγές ενέργειες, αλλά και άλλα που περιέχουν μόνο τη λέξη «πηγή», ή «ενέργεια». Για να το αποφύγετε, τοποθετήστε σε εισαγωγικά τη φράση που ψάχνετε. Εν προκειμένω πληκτρολογείστε «εναλλακτικές πηγές ενέργειας».
  • Αναζήτηση για σχετικές λέξεις

Για παράδειγμα, ψάχνετε αποτελέσματα για «εναλλακτικές πηγές ενέργειας». Γνωρίζετε όμως, ότι την έννοια αυτή δεν την διατυπώνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι άλλοι αναφέρονται σε αυτή, για παράδειγμα, με τον όρο «ανανεώσιμες πηγές ενέργειες». Για να έχετε λοιπόν και τα σχετικά αποτελέσματα τοποθετήστε μια περισπωμένη (~) πριν τον όρο αναζήτησης. Για παράδειγμα: ~εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
  • Εξαίρεση συγκεκριμένης λέξης από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Για παράδειγμα ψάχνετε για συνταγές ψωμιού. Δεν θέλετε όμως, να σας εμφανιστούν όσες για την παρασκευή του απαιτούν τη χρήση μαγιάς. Για να αποκλείσετε την εμφάνιση συνταγών με μαγιά, αφού εισάγετε αυτό που αναζητάτε, στη συνέχεια εισάγεται το σύμβολο του μείον (-) και τους όρους που θέλετε να μην εμφανίζονται. Εν  προκειμένω συνταγή ψωμιού -μαγιά.
  • Ψάχνοντας για προϊόντα μιας συγκεκριμένης τιμής

Για παράδειγμα ψάχνετε για φωτογραφικές μηχανές που κοστίζουν από 500 έως 1.000 δολάρια. Τι κάνετε; Πληκτρολογείτε το προϊόν που αναζητάτε και στη συνέχεια το εύρος των τιμών που θα επιθυμούσατε. Εν προκειμένω: Φωτογραφική μηχανή $500... $1.000.
  • Αναζήτηση εντός ιστοσελίδας

Για παράδειγμα διαβάσατε ένα άρθρο που σας άρεσε στη Huffington Post για τον Νέλσον Μαντέλα. Ωστόσο, πέραν του ότι το διαβάσατε στη Huffington Post και το θέμα γενικά δεν θυμάστε κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια. Για να το βρείτε πιο εύκολα, πληκτρολογείτε site, στη συνέχεια κάνετε επικόλληση το URL του ιστοτόπου που θέλετε να ψάξετε και στη συνέχεια προσθέτετε τους δικούς σας όρους αναζήτησης χωρίς κόμμα. Εν προκειμένω γράφετε: site: www.huffingtonpost.com nelson mandela.
  • Αναζήτηση κατά τύπου αρχείου

Για παράδειγμα θέλετε να κάνετε μια παρουσίαση σε Power Point και ψάχνετε αντίστοιχες εργασίες, στην ίδια μορφή για να πάρετε μια ιδέα. Πληκτρολογείστε τους όρους που αναζητάτε και στη συνέχεια τη λέξη filetype: ακολουθούμενο από τον τύπο αρχείου που ψάχνετε. Για παράδειγμα  pop rock music filetype:PPT.
  • Συμπληρώστε τα... κενά

Για παράδειγμα αναζητάτε ένα άρθρο για την Pop Rock μουσική και θυμάστε πώς ξεκινάει αλλά όχι και πολύ καλά. Στο περίπου. Για να διευκολυνθείτε, γράφετε την πρόταση όπως την θυμάστε και τις λέξεις που δεν είστε σίγουροι τις αντικαθιστάτε με αστερίσκους.

 http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου