Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Μαζικές κινητοποιήσεις αγροτών στη Γαλλία


Χιλιάδες Γάλλοι αγρότες βγήκαν στους δρόμους μπλοκάροντας κεντρικές οδικές αρτηρίες στη Λυών αλλά και στις εθνικές οδούς στη γύρω περιοχή. 


Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τόσο τις εισόδους στην πόλη όσο και τις βασικές αρτηρίες εξόδου από αυτή τονίζοντας πως τα σχέδια του Γάλλου Προέδρου Ολάντ δεν είναι δυνατό να δώσουν μακροπρόθεσμη λύση στα ζητήματα της γεωργίας της χώρας. 

Αναλυτικότερα τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης αναφέρουν πως θα δοθούν περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του κλάδου της γεωργίας ο οποίος αντιμετωπίζει ανοιχτά πλέον το φάσμα της χρεοκοπίας και της καταστροφής. 

Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα δημιουργήσουν σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς πλησιάζει η περίοδος των διακοπών για τους γάλλους με εκπροσώπους των αγροτών να δείχνουν ανυποχώρητοι στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. 

Ο γάλλος Πρόεδρος συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών στη Ντιζόν ώστε να τους δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης και παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους τους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. 

Υπογραμμίζεται πως το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της γεωργίας περιλαμβάνει 24 σημεία τα σημαντικότερα από τα οποία είναι:

• Ακύρωση φόρων 100 εκατομμυρίων ευρώ 
• Μετάθεση χρόνου αποπληρωμής γεωργικών δανείων της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
• Χρηματοδοτική ενίσχυση σε υπερχρεωμένους αγρότες από ενιαίο φορέα
• Πρόβλεψη για χορήγηση από την πλευρά της Επενδυτικής Τράπεζας της Γαλλίας 500 εκατομμυρίων ευρώ για ενίσχυση του κλάδου.


ΠΗΓΗ http://www.skai.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου