Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Λαμπρά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Ι.Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Λαμπρά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Ι.Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)
Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, στο Λιτόχωρο, τον Κορινό και σε άλλους παραθεριστικούς οικισμούς.
Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε, για ακόμη μία φορά, ο Ενοριακός Ιερός Ναός Νέων Πόρων, όπου προσήλθαν χιλιάδες πιστοί, κυρίως παραθεριστές από την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πολλές Βακλανικές Χώρες.
Την Πέμπτη 16 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου τελέστηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.
Σε όλες τις ι. ακολουθίες προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην εορταζομένη Αγία και συνδέοντας την εορτή με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Να σημειωθεί ότι ομίλησε στα σερβικά και ο ιερέας Ντέϊαν Γιοβάνοβιτς, κληρικός της Ιεράς Επισκοπής Νίς, ο οποίος εξυπηρετεί στις Ενορίες Πλαταμώνα και Ν. Πόρων τις λειτουργικές ανάγκες των πολυάριθμων Σέρβων και άλλων Σλάβων παραθεριστών.
kitrous17.jpg
kitrous43.jpg
kitrous53.jpg
kitrous63.jpg
kitrous82.jpg
kitrous101.jpg
kitrous112.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου