Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Σ. Καλεντερίδης: Ολόκληρο το έθνος βρίσκεται σε κίνδυνο

Untitled-3
Την ώρα που εφορμούν οι λύκοι επικρατεί απόλυτη σιωπή στον υπόλοιπο κόσμο του δάσους. Εκείνη η στιγμή, είναι η ώρα των λύκων, η ώρα του φόβου και του τρόμου.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος, αυτού που έφερε η κυβέρνηση για να αποτελειώσει ό,τι έμεινε όρθιο από τα πέντε χρόνια λιτότητας και τους πέντε μήνες διακυβέρνησής της, αποδείχτηκε ότι τελικά το οικονομικό πρόβλημα δεν είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και το έθνος. Η απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να βρει μια αξιόπιστη εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο προκηρύχθηκε, έφερε στην επιφάνεια το πραγματικό πρόβλημα του ελληνικού έθνους.

Οι πολίτες είναι στην ουσία αποκλεισμένοι από την πολιτική εδώ και δεκαετίες, αφού καλούνται να συμμετάσχουν σε εκλογικές διαδικασίες, εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου η όλη διαδικασία είναι στημένη στα εκλογομαγειρεία των κομματικών διαδρόμων και η ψήφος των πολιτών χρησιμοποιείται στην ουσία μόνο ως άλλοθι για τους πολιτικούς, για να καταστρέφουν τη χώρα με τη νομιμοποιητική ασπίδα της βούλησης του λαού!

Μια ματιά στα ευρωψηφοδέλτια ή και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων των τελευταίων ευρωεκλογών, μια ματιά στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, όπου ο νεποτισμός και η κομματική συναλλαγή είναι το κυρίαρχο κριτήριο της επιλογής των υποψηφίων, χωρίς να ερωτάται ο πολίτης, μια ματιά στην ποιότητα των βουλευτών του σημερινού κοινοβουλίου, θα μας πείσει για τα παραπάνω.
Με άλλα λόγια, επί δεκαετίες οι πολίτες στις κάθε είδους εκλογικές διαδικασίες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε άτομα τα οποία επιλέχτηκαν κάτω από αδιαφανείς συνθήκες, χωρίς καν να ρωτάται ο πολίτης, χωρίς να προηγείται ένας πολιτικός διάλογος στην κοινωνία, με αποτέλεσμα αφενός μεν να χρησιμοποιείται ο πολίτης ως άλλοθι στα εγκλήματα των πολιτικών και των κομμάτων και αφετέρου την αποξένωση της πολιτικής από την κοινωνία και τη μετατροπή της σε μια διαδικασία καταστροφής της κοινωνίας, της πατρίδας και του έθνους.
Αυτή η πολιτική ηγεσία, αυτό το συνονθύλευμα προσώπων που αντιπροσωπεύουν ό,τι χειρότερο από πλευράς πολιτικής ποιότητας, υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή -και εννοούμε το σύνολο του πολιτικού συστήματος- μέσω της απόφασης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που έγινε για να ξεπεραστούν τραγικά αδιέξοδα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που ο ίδιος δημιούργησε, έδωσαν για πρώτη φορά στους πολίτες το δικαίωμα να εκφραστούν, χωρίς την παρεμβολή ενδιάμεσων κομματικών και άλλων μηχανισμών, που στην ουσία νοθεύουν τη βούλησή του.
Ομως, όταν δίνεις ένα τέτοιο «όπλο» στους πολίτες, τους οποίους επί δεκαετίες κρατάς βουβούς στο πολιτικό περιθώριο περιθώριο και τους χρησιμοποιείς ως χειροκροτητές και ως «πελάτες» σε κάθε εκλογική διαδικασία μόνο και μόνο για να αποκτήσεις τη νομιμοποίηση να εξυπηρετείς τα δικά σου, προσωπικά, οικογενειακά, κομματικά και πελατειακά συμφέροντα, όταν δίνεις ένα τέτοιο όπλο στους πολίτες μιας κοινωνίας που υποφέρει 5,5 χρόνια λόγω των δικών σου λαθών, κύριε πολιτικέ, όταν δίνεις αυτό το όπλο σε έναν πολίτη από τον οποίο έχεις αφαιρέσει το δικαίωμα να είναι υπερήφανος που είναι Ελληνας και πατριώτης, τότε έρχεται η ώρα των άναρθρων πολιτικών κραυγών, τότε έρχεται η ώρα των λύκων.
Αυτή την απίστευτη δυναμική τυφλής αντίδρασης απελευθέρωσε ο πρωθυπουργός, με την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα. Μόνο που ακριβώς επειδή οι πολίτες απέχουν από την πραγματική πολιτική, γιατί κρατιούνται στο περιθώριο ως κομπάρσοι, ψηφοφόροι, χειροκροτητές στην καλύτερη περίπτωση αφισοκολλητές και στρατευμένα από τα κόμματα τρολλ στο διαδίκτυο,για να κυβερνούν οι γνωστές οικογένειες, οι κλίκες και οι κομματικές παρέες, η δύναμη αυτή τις παραμονές του δημοψηφίσματος δεν ήταν παρά μια άναρθρη κραυγή, ανάμεικτη με ύβρεις, αλληλοκατηγορίες, ήταν κυριολεκτικά τα ουρλιαχτά των λύκων πριν από την επίθεση.
Όμως πρέπει να επισημάνουμε τα εξής.
Η ελληνική κοινωνία δεν είναι διαλυμένη μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η ελληνική κοινωνία είναι διαλυμένη γιατί μεθοδευμένα, χρόνια τώρα, ομάδες πολιτικών και πραγματικά σκοτεινοί κύκλοι του βαθέος κράτους των Αθηνών, μας αποστέρησαν ως έθνος από τα παραδοσιακά ιδανικά μας, γιατί τα κόμματα της λεγόμενης αστικής δημοκρατίας πρόδωσαν τον λαό και διέλυσαν το ελληνικό κράτος, που αποτελεί τον προστάτη και τον θεματοφύλακα του Ελληνικού έθνους, γιατί συγκεκριμένα κέντρα του ψευδο-εκσυγχρονισμού και της… ψευδο-Αριστεράς και της Προόδου ξεθεμελίωσαν τα ηθικά και εθνικά θεμέλια πάνω στα οποία ήταν χτισμένη επί αιώνες η ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να χάσει η κοινωνία τις αρχές της εθνικής συνοχής της, να χαθούν οι εθνικοί δεσμοί που κρατούσαν επί αιώνες και χιλιετίες το ελληνικό έθνος, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στην κυριολεξία η ηθική και πολιτική βαρβαρότητα που είδαμε με τρόμο να εκτυλίσσεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ίδια την κοινωνία, τις μέρες που η άστοχη και εγκληματική απόφαση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, άνοιξε τον ασκό του διχασμού στην καθημαγμένη Ελλάδα.
Η κατάσταση αυτή, που μοιάζει με την ώρα των λύκων, υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί την επομένη της έγκρισης του νέου Μνημονίου.
Γι” αυτό πιστεύουμε ότι ήλθε η ώρα οι πολίτες να ξαναβρούμε τους εθνικούς μας δεσμούς, που ενώνουν όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομματικών επιλογών, ιδεολογίας, οικονομικής κατάστασης, σπουδών κλπ, ήλθε η ώρα να ανακαλύψουμε την πολιτική, η οποία εξημερώνει την κοινωνία, ήλθε η ώρα να διεκδικήσουμε τον ρόλο που δικαιούμαστε σε μια δημοκρατική κοινωνία, ήλθε η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του έθνους, που κινδυνεύει.
Ερχεται η ώρα του πολίτη και των μεγάλων ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου