Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Απίστευτο: Έδωσαν επτά μέρες αναρρωτική άδεια...


...στο νταή σύμβουλο του Ερντογάν!...

"Βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα", λέει προκλητικά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δικαιολογώντας το απίθανο golden boy του Ερντογάν που κλώτσησε...


αναίτια συγγενή νεκρού ανθρακωρύχου – Έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η εικόνα του Ερντογάν να χαστουκίζει διαδηλωτή "δεν υπάρχει"!

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα και ο αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση της Τουρκίας, αρχής γενομένης του Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά τις αντιδράσεις της για το τραγικό δυστύχημα στην πόλη Σόμα όπου 284 ανθρακωρύχοι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους.

Δεν φτάνει που υπάρχουν οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν από τη μια τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας να χειροδικεί και να κάνει κεφαλοκλείδωμα κατά διαδηλωτή και από την άλλη σύμβουλό του να κλωτσάει ανηλεώς έναν πεσμένο στο έδαφος συγγενή ενός εκ των νεκρών ανθρακωρύχων, τώρα ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν επιχειρεί να βγάλει τους πάντες τρελούς κάνοντας το άσπρο-μαύρο.

Κατά τον Χουσεΐν Τσελίκ οι εικόνες που δείχνουν τον Ερντογάν μαινόμενο κατά διαδηλωτή τον οποίο όχι μόνο χτυπάει αλλά και βρίζει με εκφράσεις πεζοδρομίου απλά… δεν υπάρχουν. «Δεν υπάρχουν εικόνες που να δείχνουν χαστούκι» υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω ερώτηση για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός προσπάθησε να κρυφτεί μέσα σε σούπερ μάρκετ μετά τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών που τον υποδέχθηκαν στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας.


Και οι προκλήσεις που υπερβαίνουν κάθε έννοια λογικής και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι έχουν δίκιο όσοι αποκαλούν «Σουλτάνο του Βοσπόρου» τον Ερντογάν δεν σταμάτησαν μόνο εκεί. Όπως είπε, λοιπόν, ο Τσελίκ ο σύμβουλος του Ερντογάν ο οποίος καταγράφηκε από το φωτογραφικό φακό να χτυπάει με μένος έναν πεσμένο στο έδαφος διαδηλωτή την ώρα που τον έχουν σχεδόν ακινητοποιήσει άνδρες της τοπικής αστυνομίας «ήταν σε νόμιμη άμυνα».

Κορυφώνοντας δε το κρεσέντο παραλογισμού και συμπεριφοράς που παραπέμπουν σε εποχές σουλτάνων και πασάδων, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε με στόμφο ότι ο σύμβουλος του Ερντογάν και δέχθηκε επίθεση από τον διαδηλωτή (σ.σ. ο ίδιος σε δηλώσεις του ποτέ δεν μίλησε για επίθεση σε βάρος του) και «θα πάρει αναρρωτική άδεια επτά ημερών για τα τραύματά του».

Παραμένει άγνωστο, πάντως, αν η άδεια αυτή θεωρείται τιμητική γιατί «θυσιάστηκε» για να σώσει τον πρωθυπουργό του. ..

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου