Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το χωριό του Ποπάι στη Μάλτα! (Φωτογραφίες)


Το χωριό του Ποπάι στη Μάλτα! (Φωτογραφίες)

Δεν χρειάζεται να είσαι μεταξύ των φανατικών του Ποπάυ για να βρεθείς στο “Sweethaven Village” στην Μάλτα, ούτε να είσαι απαραίτητα κάτω των δεκατριών. Το “χωριό του Ποπάυ” είναι η ζωντανή απόδειξη για όσους (δεν) πιστεύουν ότι τα παραμύθια είναι μόνο για τα παιδιά.

ο “Sweethaven Village”, ή αλλιώς το χωριό του Ποπάυ, κρυμμένο κάπου στην εδοχώρα της γειτονικής Μάλτας είναι “όνομα και πράγμα”. Γιατί, και γλυκό παράδεισο θα μπορούσες να το πεις (βλέπε Sweethaven), αλλά είναι και το μέρος όπου “έζησε” ο υπερήρωας των παιδικών μας χρόνων. Τουλάχιστον στην κινηματογραφική του μορφή.

Εμπνευσμένο από τον ήρωα που έφτιαξε με το πενάκι του ο Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ το 1929, Ποπάυ, το “θεματικό χωριό” αποτελεί έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, κυρίως για οικογενειακές διακοπές. Και μπορεί η Paramount Pictures και η Walt Disney Productions να χρησιμοποίησαν το χωριό στα γυρίσματα τους για την ταινία Popeye το 1980 (με πρωταγωνιστές τον Robin Williams ως Ποπάι και τη Shelley Duvall ως ΄Ολιβ), όμως η αξία του εκτιμάται -τουλάχιστον από την πλειοψηφία των τουριστών- όσο περνάει ο καιρός. Και αυτό, δεν το λέμε εμείς, αλλά το γεγονός ότι χρόνο με τον χρόνο το μέρος αυτό αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.
19 ξύλινα σπιτάκια ναυτικών, τα οποία φτιάχτηκαν με ξύλα από την Ολλανδία και τον Καναδά -μιας και η Μάλτα δεν έχει δάση-, γραφικές βάρκες στο λιμάνι αλλά και φιγούρες όπως ο Ποπάυ, η Όλιβ, ο κακός Βρούτος  o Κάστορ ή ο Χαμ Γκρέιβι είναι μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσει ο επισκέπτης του Sweethaven Village. Μια αλλιώτικη Disneyland, που αντί για τρενάκια τρόμου και μεγάλα κάστρα, σου προτείνει μια διαφορετική εμπειρία διακοπών.
Και από δραστηριότητες, άλλο τίποτα. Από τραμπολίνα νερού, κουκλοθέατρα, μουσεία και σινεμά (με special προβολές της ταινίας του Ποπάυ φυσικά), μέχρι facepainting, open-air barbeques αλλά και βόλτες με τη βάρκα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μέσα στο πρόγραμμα (πληρώνοντας ένα χρηματικό ποσό, τύπου all day pass στο Allou).  Φυσικά, στο “Popeye the Comic Museum” που άνοιξε τις πύλες του το 2012 θα βρεις πάνω από 100 αυθεντικά comics που χρονολογούνται από το 1936.
  • Click to enlarge image 10.jpg
  • Click to enlarge image 11.jpg
  • Click to enlarge image 3.jpg
  • Click to enlarge image 4.jpg
  • Click to enlarge image 5.jpg
  • Click to enlarge image 6.jpg
  • Click to enlarge image 7.jpg
  • Click to enlarge image 9.jpg
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου