mastiha_2

Για στομαχικές και δερματικές διαταραχές εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ (ευρωπαικός οργανισμός φαρμάκου)  η χρήση της μαστίχας Χίου και έπεται συνέχεια καθώς διεξάγονται κλινικές μελέτες για την δράση της στον περιορισμό της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην κατηγορία των «παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης», με δύο θεραπευτικές ενδείξεις:
1. Δυσπεπτικά προβλήματα.
2. Δερματικές φλεγμονές και επούλωση δερματικών πληγών.
Στην ομάδα της Διεύθυνσης Έρευνας & Ανάπτυξης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με υπεύθυνο τον ο Δρ. Ηλία Σμυρνιούδη, για τη σύνταξη, κατάθεση και υποστήριξη του φακέλου έγκρισης της «μονογραφίας», πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν η καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, κα. Ιωάννα Χήνου, και ο Δρ. Κώστας Παχής, πρόεδρος της IASIS Pharma.
Η έγκριση από τον ΕΜΑ (European Medicines Agency) ήταν η πρώτη από μία σειρά εγκρίσεων που στόχευε να αποκτήσει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου από ευρωπαϊκούς και μη φορείς, προκειμένου η μαστίχα να καθιερωθεί στην παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα.
Διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο της έγκρισης από τον ΕΜΑ.
Σχόλιο pharmajoy : Επιτέλους, το περιμέναμε και ήμασταν σίγουροι πως κάποια στιγμή θα συμβεί. Συστήνοντας χάπια ή διαλυόμενα δισκία εισπράτταμε την καθολική ικανοποίηση των πελατών μας, εδώ και χρόνια, ακόμα και σε δύσκολα περιστατικά!


http://pharmajoy.gr/