Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

«Τέλος» στην πλαστική σακούλα



Ήρθε το τέλος της πλαστικής σακούλας στην Ευρώπη μετα από δεκαετίες κατάχρησης και μόλυνσης του πλανήτη, έπειτα από την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο τον περιορισμό μέχρι το 2025 κατά περισσότερο από τρία τέταρτα τη χρήση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης. 

Από δω και στο εξής χώρες που δεν έχουν εφαρμόσει την κατάργηση της, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι 28 κυβερνήσεων υπέγραψαν τη συμφωνία αυτή, την οποία είχε προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις αρχές της εβδομάδας.
Το 2025, η ετήσια κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 40 σακούλες ανά άτομο, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανερχόταν το 2010 σε 178 σακούλες ανά κάτοικο ετησίως.  Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέτρων θα βρίσκονται οι "ελαφρές" σακούλες, πάχους κάτω των 50 microns, οι οποίες διανέμονται δωρεάν από πολλά ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ.
πηγη http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου