Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο δίκαιος ΕΝΦΙΑ!



Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι ο «δικαιότερος φόρος σχετικά με την ακίνητη περιουσία που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα», ώστε να χαλαρώσουμε και να μην εκνευριζόμαστε χωρίς λόγο.
Το επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο εμπνευστής του Νίκος Καραβίτης, σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
«Πρόκειται για ένα δίκαιο φόρο, καθώς παίρνει λιγότερα από περισσότερους, ενώ μόνο όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία πληρώνουν πιο πολλά» είπε προχθές και απορεί κανείς πώς δεν είχαμε εφεύρει το συγκεκριμένο φόρο νωρίτερα.

Λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει πως ο συγκεκριμένος φόρος μπορεί να μειωθεί κατά 30% για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα και να αυξηθεί για τα αγροτεμάχια, καθώς εκεί είναι πολύ χαμηλός.
Ο κ. Καραβίτης καλά κάνει και προτείνει ό,τι θέλει. Το πρόβλημα δεν είναι αυτός ή όποιος άλλος τεχνοκράτης, αλλά η κυβέρνηση που υιοθετεί χωρίς δεύτερες σκέψεις παρόμοιες προτάσεις, τις οποίες πληρώνει με τη βιωσιμότητά της.
Για να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες. Η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ήταν λιγότερη από τέσσερις μονάδες. Πέρασε το καλοκαίρι και ξαφνικά άρχισε να διογκώνεται σε βαθμό που έσπειρε πανικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Τι συνέβη στο μεταξύ διάστημα; Ενα πράγμα μόνο. Ηρθαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, το τίμημα του οποίου πληρώνει περισσότερο η κυβέρνηση εν συγκρίσει με όλους τους άλλους φόρους και τα μέτρα.
Τώρα, εάν θέλει να εισακούσει την πρόταση, να μειώσει το φόρο στα αστικά ακίνητα και να τον αυξήσει 30% στα αγροτεμάχια και να στείλει τη διαφορά σε διψήφια ποσοστά, είναι πρόβλημά της.
Π.Φ.Κ.

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου