Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μέσα σε 15 μέρες υπογραφή εγκριτικών αποφάσεων από τους επιλαχόντες Νέους

Κοντονής Γιώργος
«Καμπανάκι» σε όλους τους «επιλαχόντες» Νέους Αγρότες, να αποδεχτούν τις εγκριτικές αποφάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να πληρωθούν πριν το τέλος τους έτους, κρούει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω απόφασης που μειώνει την προθεσμία από ένα μήνα στις 15 ημερολογιακές μέρες, κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιτακτική ανάγκη κάλυψης του κανόνα του Ν+2».
Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθεί ο κανόνας ν+2 και για το λόγο αυτό θέλει να τρέξουν οι απορροφήσεις κονδυλίων.Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθεί ο κανόνας ν+2 και για το λόγο αυτό θέλει να τρέξουν οι απορροφήσεις κονδυλίων.
Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, με το που φτιαχτούν οι εγκριτικές αποφάσεις των «επιλαχόντων», η παραλαβή τους θα πρέπει να είναι άμεση, καθώς έπειτα θα πρέπει να πάνε στις ΔΑΟΚ ώστε να φτιαχτούν οι παρτίδες πληρωμών, οι οποίες μετά θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μία διαδικασία δηλαδή, που στην καλύτερη, θα πάρει τουλάχιστον 1 μήνα.
Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Δημήτρης Ιατρίδης, επίσης επισημαίνεται ότι στην εν λόγω Απόφαση Έγκρισης Πράξης προβλέπεται η ανάκληση της αρχικής απόφασης κατάταξης στην κατηγορία των «Επιλαχόντων» και αναφέρεται ότι η εν λόγω απόφαση ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της ανακληθείσας απόφασης. Οι χρονικές προθεσμίες επίτευξης των δεσμευτικών στόχων του Επιχειρηματικού Σχεδίου και τήρησης των Συμβατικών Μακροχρόνιων Υποχρεώσεων Δικαιούχων, οι οποίες σύμφωνα με την ΚΥΑ 704/2008 υπολογίζονται από την ημερομηνία της απόφασης έγκρισης πρ άξης, θα υπολογισθούν από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής ανακληθείσας αρχικής απόφασης.
Αναλυτικά η απόφαση και το επισυναπτόμενο υπόδειγμα εδώ
ΠΗΓΗ http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου