Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανοί δημοσιογράφοι «αδειάζουν» την Bild


Την έντονη αντίδραση της  Ένωσης Γερμανών Δημοσιογράφων προκάλεσε τοδημοσίευμα της Bild το οποίο καλούσε τους Γερμανούς να τυπώσουν ΟΧΙ «σε νέα δισεκατομμύρια δώρο στους άπληστους Έλληνες», να βγουν στο δρόμο, να διαδηλώσουν και να στείλουν μία selfie φωτογραφία τους με το ΟΧΙ πίσω στην εφημερίδα.


Η Ένωση ζήτησε να σταματήσει αμέσως η ανθελληνική εκστρατεία της εφημερίδας, η οποία ξεκίνησε με αφορμή την αυριανή συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Η γερμανική πολιτική προς την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και σε κάποιους όχι» δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Μichel Konken συμπληρώνοντας ότι «μια εκστρατεία η οποία επιθυμεί να έχει άμεση επίδραση σε πολιτικές αποφάσεις δε συνάδει με το δημοσιογραφικό έργο. Είναι αυτονόητο ότι τα ταμπλόιντ καλλιεργούν μια άλλη γλώσσα και μια άλλη δημοσιογραφία» τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η εκστρατεία για selfies της Bild υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής καμπάνιας, ενώ επιπλέον είναι ηθικά αμφισβητήσιμο το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός διασύρεται για τα λάθη των κυβερνήσεων του στην οικονομική διαχείριση».
Τέλος τόνισε ότι «η αβεβαιότητα για τον αντίκτυπο της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη και σε αυτή την κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας η κάλυψη των γεγονότων από όλες τις πλευρές, όχι όμως και η αρχή μιας πολιτικής καμπάνιας» κατέληξε.

ΠΗΓΗ http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου