Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα μέλι
2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό)
4 κούπες νερό
100 γρ αμύγδαλα ή καρύδια
Κανέλα τριμμένη
Ξύσμα από πορτοκάλι η λεμόνι.
Προετοιμασία
1 1/2 κούπα μέλι
2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό)
4 κούπες νερό
100 γρ αμύγδαλα ή καρύδια
Κανέλα τριμμένη
Ξύσμα από πορτοκάλι η λεμόνι.
Προετοιμασία
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μας, το ξύσμα λεμονιού και όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι . Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.
Ρίχνουμε το λάδι σε μία άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας γιατί αρπάζει εύκολα.
Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή γιατί πιτσιλάει το σιρόπι μας ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα .
Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται για να πήξει και να αρχίσει να γίνετε σαν μία μπάλα.
Βάζουμε το χαλβά μας σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα περίπου.
Γυρίζουμε την φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε τον χαλβά μας με κανέλα ( άφθονη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου