Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Την ελληνική κυβέρνηση στηρίζει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών


Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), σταθερή στις θέσεις της και πιστή στο όραμά της για μια Ελλάδα δυναμική, εξωστρεφή, ανταγωνιστική και αυτοδύναμη στηρίζει την Ελληνική κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της και προσβλέπει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ιδιαίτερα δύσκολες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους της χώρας.


Η ΕΕΝΕ θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις προσπάθειες που κινούνται σε θετική κατεύθυνση και έχουν στόχο την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία σε μια Ευρώπη και Ευρωζώνη που τη χρειάζονται όσο ποτέ.

Επιπλέον, η ΕΕΝΕ θα σταθεί δίπλα στην κυβέρνηση, καθώς η πάταξη της φοροδιαφυγής διασφαλίζει δικαιότερη φορολογία. Είναι καίριας σημασίας να μη χρειαστεί να επωμιστούν το κόστος προσαρμογής μόνο οι συνεπείς φορολογούμενοι μέσω αυξήσεων φορολογικών συντελεστών σε εταιρείες και κυρίως σε φυσικά πρόσωπα.

Νέα αναπτυξιακή δυναμική δύναται να δώσουν λοιπόν η τελευταία εξωτερική υποτίμηση του ευρώ - διαχρονική θέση της Ένωσής - σε συνδυασμό με χαμηλότερη φορολογία μόνο για το επιπλέον παραγόμενο εισόδημα δηλαδή την ανάπτυξη. Η ΕΕΝΕ έχει ήδη προτείνει ένα μεταβατικό φορολογικό συντελεστή 10% στα επιπλέον μελλοντικά εισοδήματα, δηλαδή και πάλι στην ανάπτυξη.

Όσον αφορά άλλες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα την αύξηση του βασικού μισθού στα πρότερα επίπεδα η ΕΕΝΕ πιστεύει ότι οι υγιείς επιχειρήσεις οφείλουν ούτως η άλλως να αποφεύγουν την πληρωμή των εργαζομένων τους στα επίπεδα του βασικού μισθού.

Η ΕΕΝΕ πιστεύει πως το θέμα των μισθών πρέπει να καθορίζεται απευθείας από τους Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενους χωρίς την ανάγκη εξωτερικών συμβατικών υποχρεώσεων και ως εκ τούτου αυτές να μην γίνονται εργαλεία πολιτικής πίεσης σε μια οικονομική πολιτική που οφείλει τώρα να αλλάξει πια ριζικά.

ΠΗΓΗ http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου