Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Νέες επιχειρηματικές ιδέες στη Ζώνη Καινοτομίας

Picture 0 for Θεσσαλονίκη: Νέες επιχειρηματικές ιδέες στη Ζώνη Καινοτομίας
 της Άννης Καρολίδου
 
Ως και 50 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να συμπεριληφθούν στο Β' Κύκλο του πολύ πετυχημένου προγράμματος υποστήριξης της δημιουργικής πρωτοπορίας, του «Thessaloniki Smart Up Innovation Hub», που οργανώνει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. 
 
Εχθές, Πέμπτη, η διοίκηση της ΑΖΚ αποφάσισε να προχωρήσει στο Β' Κύκλο του προγράμματος και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα της συμβουλευτικής, πιθανότατα θα αρχίσει τα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαίου, οπότε η λεγόμενη   Demo Day, με τις τελικές παρουσιάσεις των start ups σε θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματίες, θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο. 
 
« Διαθέτουμε την υποδομή και έχουμε εξασφαλίσει τα απαιτούμενα ποσά ώστε να εντάξουμε στο πρόγραμμα, μετά το πρώτο φιλτράρισμα των αιτημάτων που θα υποβληθούν, έως και 50 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες», είπε στηVoria.gr o πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας, Δημήτρης Λακασάς. 
 
«Έχοντας αξιολογήσει τα αποτελέσματα του Α’ Κύκλου του Inno Hub, μπορούμε να δηλώσουμε ικανοποιημένοι. Υπάρχουν νέες επιχειρήσεις που άρχισαν δραστηριότητα, άλλες που είναι σε επαφές με επενδυτικά κεφάλαια ενώ μία εταιρεία, από τις 12 smart ups που είχαν περάσει στο τελικό στάδιο,  βρίσκεται σε διαδικασία εισόδου σε χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού» πρόσθεσε ο κ. Λακασάς. 
 
Στο Β’ κύκλο αναμένεται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχές πολλές εταιρείες με πρωτότυπες ιδέες για τους κλάδους της αγροτοδιατροφής, του τουρισμού, μηχανικών κατασκευών και πληροφορικής. 
 
Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία του πρώτου θύλακα της ΑΖΚ,  στη περιοχή της Θέρμης σε έκταση που παραχωρεί το υπουργεί Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη τεχνική έκθεση και σύντομα θα υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της γης. 
ΠΗΓΗ http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου