Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Νέος δήμαρχος του Ντεμπάλτσεβο έγινε ένας Έλληνας στην έκτη γενιά

Νέος δήμαρχος του Ντεμπάλτσεβο έγινε ένας Έλληνας στην έκτη γενιά
Στο Ντεμπάλτσεβο διαμορφώνουν συνθήκες για την αποκατάσταση της ομαλής ζωής.
 Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο υπέγραψε το διάταγμα για τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής για την αποκατάσταση της πόλης. Στο σύνολό της είναι ο επικεφαλής του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι θεσμών και ένα νέο πρόσωπο, ο διορισθείς με την απόφαση του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήμαρχος του Ντεμπάλτσεβο Αλεξάνδρ Αφεντίκοφ.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπ ου ο Αφέντικοφ εμφανίζεται με στρατιωτική στολή. Στο αριστερό του μανίκι έχει τη σημαία της Ελλάδας. Αυτή την λεπτομέρεια πρόσεξαν οι δημοσιογράφοι, μετά το γύρισμα ο νέος επικεφαλής της διοίκησης ανέφερε στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό LifeNews ότι ο ίδιος είναι απόδημος Έλληνας στην έκτη γενιά. Όπως είπε ο Αφέντικοφ, στα νότια της Ουκρανίας διαμένουν πολλοί Έλληνες σε κοινότητες, μία από αυτές βρίσκεται στην περιοχή της Μαριούπολης.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ντονμπάς ο Αφέντικοφ στήριζε την λαϊκή επιστράτευση και για ένα διάστημα ήταν ο διοικητής του Ντεμπάλτσεβο. Τώρα έχει να γίνει ειρηνικός κατασκευαστής. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της διυπουργικής επιστροπής, η αποκατάσταση του Ντεμπάλτσεβο θα αρχίσει ήδη την Πέμπτη.

«Ο στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε σε κάθε πόλη όλες τις υπηρεσίες έκτακτης δράσης. Για να καταλάβετε, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τα κεντρικά όργανα της Ουκρανίας έλαβαν εντολή να αποσύρουν όλες τις υπηρεσίες έκτακτης δράσης από την περιοχή αυτή, μέχρι το σημείο που απέσυραν ακόμα και τα οχήματα του ασθενοφόρου, όλα τα μηχανήματα. Απλώς παράτησαν τους ανθρώπους. Τώρα θα βάλουμε τα οχήματα της εντατικής. Το επόμενο στάδιο είναι η διοργάνωση της ειρηνικής ζωής, για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι είναι δικοί μας», είπε ο Αλεξέι Κοστρουμπίτσκι, επικεφαλής της επιτροπής και του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Ο νέος δήμαρχος του Ντεμπάλτσεβο Αλεξάνδρ Αφέντικοφ είπε ότι την παρούσα στιγμή σε υπόγεια και ημικατεστραμμένα κτίρια παραμένουν τουλάχιστον 5 χιλιάδες άνθρωποι από άμαχο πληθυσμό. 50% από κατοίκους της πόλης έχουν φύγει σε πιο ασφαλή μέρη. Σε όσους μένουν θα προτείνουν ζεστό φαγητό και στέγαση. Σε όσους θελήσουν, θα δοθεί δυνατότητα να φύγουν στο Ντονέτσκ ή στο Σαχτέρσκ.

«Θα διοργανώσουμε χώρους για προσωρινή στέγαση ανθρώπων, σταθμούς σίτισης, θα δημιουργηθούν σημεία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε άμαχους πολίτες. Η οικονομική βοήθεια θα παρέχεται επίσης σε χώρουςστέγασης ανθρώπων, λίστες για εξασφάλιση σύνταξης θα είναι έτοιμες από αύριο», είπε ο Αφέντικοφ. Ο συνάδελφός του προσθέτει ότι θα καταφέρουν να πληρώσουν συντάξεις σε εναπομείναντες συνταξιούχους εντός τριών – τεσσάρων ημερών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος του Ντεμπάλτσεβο διορίστηκε την προηγούμενη ημέρα, μόλις στο Ντεμπάλτσεβο σήκωσαν τη σημαία της Νοβορωσίας.
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου