Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Σφοδρή επίθεση Γιούνκερ κατά της τρόικας - Προσέβαλε τους Έλληνες!

Σφοδρή επίθεση Γιούνκερ κατά της τρόικας -Προσέβαλε τους Έλληνες!
Σε ασυνήθιστα σκληρή κριτική κατά της λειτουργίας της τρόικας στην Ελλάδα προχώρησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ευρωπαιϊή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή που είναι συμβουλευτικό όργανο της ΕΕ.
"Προσέβαλε πραγματικά την τιμή των λαών, ιδιαίτερα στην Ελλάδα", δήλωσε, προσθέτοντας: "Είναι σαφές ότι υπήρξαν λάθη". 

Ο Γιούνκερ σημείωσε ότι, επειδή ήταν Πρόεδρος του Eurogroup, πρέπει να κάνει περισσότερο αυτοκριτική. Πρέπει να βγάλουμε τα διδάγματα από την ιστορία, δήλωσε.   
Ο Λουξεμβούργιος Πρόεδρος της Επιτροπής υπαινίχθηκε, επίσης, ότι πρέπει να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στην Κομισιόν. "Οι υπουργοί μιλούν με υπουργούς και όχι με υψηλόβαθμους υπαλλήλους, αλλά ίσως με Ευρωπαίους Επιτρόπους", δήλωσε, προσθέτοντας ότι "τώρα εξετάζει πως θα συμμετέχει η Επιτροπή μελλοντικά στη λειτουργία της τρόικας". 
Ο Γιούνκερ δεν ήθελε να μιλήσει για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή την ώρα με την Ελλάδα. Ο ίδιος είπε ότι αισθάνεται δεμένος με τους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να ακούσει στην Ευρώπη και άλλους πολίτες από τη Μάλτα ή την Κύπρο, όπου ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από της Ελλάδας. 


Πηγή: Handelsblatt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου