Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ένα ραντεβού και γρήγορα

Καλά ο Δημητράκης του ΠΕΚ θέλει και τα λέει, ότι αν δεν τους δει άμεσα ο αναπληρωτής Βαγγέλης για τα απλήρωτα εξισωτικής, τσεκ, βιολογικής, θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση των κτηνοτρόφων έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή το υπουργείο. Καταρχήν, ο αναπληρωτής γιατί να μην τους δει αφού όλους τους δέχεται, και κατ’ δεύτερον, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι όχι απλά δεν χαλιέται… από τους αγώνες των αγροτών αλλά θα είναι και μαζί τους. Τώρα, για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών γιατί χρειάζεται το ραντεβού;
Aυτά βλέπει ο Μαρινάκης και του μπαίνουν ιδέες να δηλώσει το "Καραϊσκάκης" σαν βοσκότοπο!          Aυτά βλέπει ο Μαρινάκης και του μπαίνουν ιδέες να δηλώσει το "Καραϊσκάκης" σαν βοσκότοπο!
ΜΕΡΑ
Δεν πρέπει να πάνε σε λάθος χέρια όπως στην προηγούμενη περίοδο λέει ο Θεοχαρό τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ, που εστιάζει και στα τετραπλάσια κονδύλια που προβλέπονται για συμβουλευτικές υπηρεσίες...

ΝΥΧΤΑ
Αλήθεια, καθιερώθηκε να πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή σύσκεψη της Επιτροπής για τα βοσκοτόπια; Γιατί τότε ο πρόεδρος της ΠΕΚ που συμμετέχει στην συνάντηση της 28ης Μαρτίου, ζητά και ξεχωριστό ραντεβού για τις πληρωμές…

Δεξαμενή
Από τη δεξαμενή των περί τα 52 εκατ. στρεμμάτων βοσκήσιμων γαιών διαμέσου των διαχειριστικών σχεδίων  θα πρέπει να προκύψουν οι επιλέξιμες εκτάσεις, λέει ο διευθυντής του ΙΔΕ του ΕΛΓΟ Δήμητρα Θεσσαλονίκης.«Είναι λάθος να θεωρείται ότι οι επιλέξιμοι βοσκότοποι μπορεί να φτάσουν από τα 17 εκατ. στρμ τα 22 εκατ. στρέμματα. 
 
Δίχως κέρατα
Όταν η μετεγκατάσταση σου κοστίζει 8.000, τότε τι να το κάνεις το κέρδος 2,5 ευρώ το μήνα από το νέο μισθωτήριο σε άλλο κτήριο. Αυτό πάντως διαβάσασμε σε blogs συνέβη στην περίπτωση υπηρεσιών του ΟΓΑ Αγρινίου που όχι μόνο δεν επετεύχθη ο στόχος μείωσης του λειτουργικού κόστους αλλά αντίθετα η μετακόμιση στοιχησε ο κούκος αηδόνι!
  
Φόρος τιμής
Καλές οι διαπιστώσεις, όμως όταν ενώ σου έχει δοθεί η ευκαιρία να βάλεις το λιθαράκι σου στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνεις από την θέση του αναπληρωτή υπουργού και ο χώρος συνεχίζει να είναι στο ίδιο σημείο, τότε Μάξιμε (που έδωσες τη μάχη στο γάλα) μένεις απλά στο μήνυμα της εξέγερσης του Κιλελέρ, που από μόνο του είναι μεγαλειώδες.

Υβρίδια
 «Η δασική νομοθεσία παραμένει δαιδαλώδης και αναποτελεσματική. Χρειάζεται επειγόντως επικαιροποίηση και κωδικοποίηση», ανέφερε κεντρικός ομιλητής επ΄αφορμή εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας.

Την κατάσταση επιβαρύνουν οι ερμηνείες της νομολογίας, των γνωμοδοτήσεων του συμβουλίου του Κράτους, η ελλειμματική ενσωμάτωση του κοινοτικού δικαίου αλλά και οι παλινδρομήσεις της δασικής νομοθεσίας ακόμη και στον ορισμό του δάσους.

Σημαντικά θέματα παραμένουν ανοικτά όπως η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών κι η ανάγκη κατάρτισης του δασολογίου, για το οποίο, όμως δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα!

ΠΗΓΗ http://www.agronews.gr/  αγρόσχολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου