Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Έφτασε η ώρα των Μπαράζ για την Volleyleague

Έφτασε η ώρα των Μπαράζ για την Volleyleague
Η μεγάλη στιγμή της Α2 ΑΝΔΡΩΝ έφτασε. Οι προσπάθειες των ομάδων για να κερδίσουν τα 2 εισιτήρια που θα οδηγήσουν στη Volleyleague ξεκινάνε το τριήμερο 27 με 29 Μαρτίου στη Λαμία.
Στο «Χαλκιοπούλειο», Πανερυθραϊκός, Νίκη Αιγινίου και ΟΠΕ Ρεθύμνου αγωνίζονται στο πρώτο τουρνουά ανόδου για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο δεύτερο και τελευταίο τουρνουά των μπαράζ. Μόνο μια ομάδα θα χαμογελάσει στη Λαμία, οι άλλες δύο θα γυρίσουν στις έδρες τους για να ξαναπροσπαθήσουν την επόμενη σεζόν. Αυτή η ομάδα που θα προκριθεί θα περάσει στο δεύτερο τουρνουά εκεί όπου θα αγωνιστεί μαζί με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τον Σ.Φ.Π. Χανίων και την Παναχαϊκή για τις 2 θέσεις που οδηγούν στη Volleyleugue.
Για να δούμε όμως τις ομάδες που ξεκινάνε από αύριο Παρασκευή τους αγώνες.
IMG 1441
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ
Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας είναι σχεδόν ολοκαίνουργια! Με προπονητή το Γιάννη Λάιο η ομάδα των Βορείων Προαστίων της Αθήνας έκανε ηχηρές μεταγραφές το καλοκαίρι που μας πέρασε και μπήκε δυναμικά στους αγώνες του Β Ομίλου. Μόλις 5 παίκτες έρχονται από τον Πανερυθραϊκό της περασμένης σεζόν, Γκούνης, Τοπαλίδης, Σπανός, Μπαρούτας και τα ξαδέρφια Βασίλης και Γιώργος Κωστόπουλος που προέρχονται μάλιστα όλοι τους από τις ακαδημίες της ομάδας. Έξι παίκτες αγωνίστηκαν πέρσι για ομάδες της Α1, Αχιλλεόπουλος, Κρέτσης, Παπακυριάκου στην ΑΕΚ, Κούνας στον ΑΟ Κηφισιάς, Μανιόπουλος στον Παναθηναϊκό, ενώ 2 προέρχονται από ομάδες της Α2, Λυκούρεσης από Παλλήνη, Ρεζκ από Δραπετσώνα.
Hομάδα στεγάζεται στο «Στέλιος Καλαϊτζής» και δεν είναι άγνωστη στην Α1 καθώς τη σεζόν 2005-2006 αγωνίστηκε εκεί αλλά δεν τα κατάφερε λόγω κυρίως οικονομικής αδυναμίας να παραμείνει και κατά τις 2 αγωνιστικές περιόδους που ακολούθησαν επέστρεψε στη Β Εθνική για να επιστρέψει όμως στην Α2 στη συνέχεια.
Γιάννης Λάιος: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»
«Εμείς ξεκινήσαμε τη χρονιά έχοντας ως στόχο να είμαστε στα πλέι οφ και είμαστε ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε. Ωστόσο τρώγοντας έρχεται η όρεξη και πλέον ο νέος στόχος που έχουμε είναι να μπορέσουμε να αγωνιστούμε και στους τελικούς της ανόδου» είπε ο προπονητής του Πανερυθραϊκού Γιάννης Λάιος.
Ο έμπειρος τεχνικός δεν συμφώνησε με την άποψη ότι η ομάδα του έχει μπροστά του δύο τελικούς «αφού σε ένα τέτοιο τουρνουά μπορεί να παίξουν ρόλο και οι ισοβαθμίες», όμως παραδέχθηκε ότι: «όποιος από τους Πανερυθραϊκό, ΟΠΕΡ κερδίσει το βράδυ της Παρασκευής θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την συνέχεια».

IMG 1931
ΟΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Η μία από τις δύο ομάδες της Κρήτης που έφτασαν στα μπαράζ μέσα από τον Α Όμιλο είναι ο ΟΠΕ Ρεθύμνου. Η ιστορική ομάδα του Μανώλη Πρασανάκη ίσως να ξεκίνησε πολύ μετρημένα αλλά οι προσθήκες του Εθνικού μας δίδυμου του Μπιτς Βόλεϊ Νίκο Ζουπάνη και Γιώργο Κοτσιλιάνου έδωσαν άλλο αέρα στην ομάδα του Ρεθύμνου.
Hομάδα του ΟΠΕΡ αποτελείται από 18 παίκτες κι είναι σχεδόν μια αμιγώς κρητική ομάδα στη σύνθεσή της με κάποιες εξαιρέσεις. Εκτός από τους Κότσι-Ζούπα, έχει έρθει ο Βασίλης Κόκκινος από τα Χανιά, ο οποίος είναι γνωστός από τις συμμετοχές του στα πανελλήνια πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ, ο Νεκτάριος Γεωργακόπουλος και ο πολύπειρος Θοδωρής Σπανόπουλος που αγωνίστηκε ξανά για τον ΟΠΕΡ 2 φορές στο παρελθόν (2003-2006, 2001-2002) κι είναι ο πασαδόρος της ομάδας. Ακόμα ένα παίκτη από το μπιτς βόλεϊ έχει ο ΟΠΕΡ, τον Γιώργο Μονιάκη που αγωνίζεται κι εκείνος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η ομάδα μοιράζεται την ίδια έδρα με τη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Α1 Γυναικών, το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Ο ΟΠΕΡ το 2001-2002 ανέβηκε στην Α1 Ανδρών κι έμεινε εκεί ως τη σεζόν 2004-2005. Αυτή ήταν και η πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας της όταν μάλιστα το 2003-2004 ήρθε για να την προπονήσει ο Γκιμπέρτο Χερέρα. Αθλητές όπως ο Γιάννης Χαριτωνίδης, ο Σοφοκλής θεοδωρίδης, ο Σμίλεν Μλιάκοφ, ο Βλαντιμίρ Βάσοβιτς, ο Κώστας Λιώσης, ο Χόρχε Χερνάντες, ο Μιχάλης Χριστοφορίδης, ο Βιτάλι Γιούροφ, ο Θανάσης Τερζής, ο Γιώργος Ντράγκοβιτς, ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος (έγινε έκτοτε προπονητής της γυναικείας ομάδας), ο ο Άρμπεν Μπελουμπέκοφ, ο Θανάσης Πανούσος και ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου είναι μερικά από τα ονόματα που πέρασαν από τις ομάδες του ΟΠΕΡ.
Μανώλης Πρασανάκης: «Όλοι είναι τελικοί…»
«Η συμμετοχής μας στα μπαράζ της ανόδου μας χαροποιεί ιδιαίτερα και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει για το μέλλον. Γιατί μπορεί να έχουμε στην ομάδα κάποια έμπειρα παιδιά, αλλά έχουμε και αρκετούς νεαρούς που θα μάθουν αρκετά πράγματα», τόνισε ο τεχνικός του ΟΠΕΡ Μανώλης Πρασνάκης και συμπλήρωσε: «Από δω και πέρα κάθε ματς είναι και τελικός, όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς από την αρχή της σεζόν έχουμε μια φιλοσοφία και θέλουμε να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια. Κι αυτά που έρχονται είναι παιχνίδια ψυχολογίας. Έχουμε εικόνα από τους αντιπάλους μας και ειδικά ο Πανερυθραϊκός με τον οποίο παίζουμε στην πρεμιέρα είναι μια έμπειρη ομάδα η οποία δεν συγχωρεί τα λάθη»


niki-aiginiou14-15

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Η δευτεραθλήτρια του Γ ομίλου, ομάδα από την Κατερίνη την περσινή χρονιά αποχαιρέτησε την Α1 και ζητά εναγωνίως την επιστροφή της σε αυτή.
Ξεκίνησε με προπονητή τον Αλεξάντερ Πέτροβιτς για να την αναλάβει στη συνέχεια ο Θανάσης Στράντζαλη.
Η ομάδα του Αιγινίου είναι αρκετά νεανική και απαρτίζεται από παίκτες της Εθνικής Παίδων και Εφήβων. Παπάζογλου, Ιωαννίδης, Βουλκίδης, Παπαλεξίου, Πελοπίδας, Κιοσσές στελεχώνουν τις Εθνικές μας ομάδες με μεγάλη επιτυχία κι είναι από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα του Ελληνικού βόλεϊ. Ακόμα ένας νεαρός γεννημένος το 1996 ο Ρεζτίνο Χύσα έρχεται να συμπληρώσει την 7άδα των ταλέντων. Μαζί τους είναι τα αδέρφια Βασίλης και Αλέξης Γεωργόπουλος που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στη Νίκη μαζί με τους Παναγιώτη Παράσογλου και Χρήστο Γκορίδη. Καινούργιοι στην ομάδα είναι ο Κυριάκος Τσομπάνογλου από τον Άρη και ο Μιχάλης Λαμπρινός που στο μάστερ του 2013 αγωνίστηκε με τον Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη.
Θανάσης Στράντζαλης: «Καθοριστικό το πρώτο ματς»
«Αυτό το τουρνουά είναι πιο δύσκολο απ’ το αντίστοιχο των πρωταθλητών γιατί την πρόκριση παίρνει μόνο η μία ομάδα από τις τρεις. Δεν υπάρχει καλή γνώση των άλλων ομάδων κι αυτό το κάνει πολύ απρόβλεπτο. Βέβαια όλες οι ομάδες έχουν έμπειρες παίκτες και νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες», σημείωσε από την πλευρά του ο τεχνικός της Νίκης Αιγινίου Θανάσης Στράντζαλης.
Ο προπονητής της ομάδας της Πιερίας χαρακτήρισε «καθοριστικό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και προφανώς θα δώσει άλλη βαρύτητα στο δικό μας πρώτο παιχνίδι με τον ΟΠΕΡ», ενώ αναφερόμενος στην ομάδα του συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε κάνει φέτος μια μεγάλη ανανέωση, έχουμε πολλά νεαρά παιδιά στο ρόστερ μας κι αν δεν τα καταφέρουμε φέτος να επανέλθουμε στη μεγάλη κατηγορία θα το διεκδικήσουμε του χρόνου και η φυσιολογική εξέλιξη θα είναι να βρεθούμε σύντομα στην Α1».
Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 27/3/2015
ΟΠ Ρεθύμνου - ΑΣ Πανερυθραϊκός 
Σάββατο 28/3/2015
ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - ΟΠ Ρεθύμνου
Κυριακή 29/3/2015
ΑΣ Πανερυθραϊκός - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου


http://greekvolley.com/i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου