Ως γνωστόν, τα τελευταία 14 χρόνια η παρουσία των Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στις νήσους Στροφάδες αποτρέπει εις το απόλυτο την άσκηση παράνομης θήρας στα νησιά, τα οποία σημειωτέον αποτελούν τον πρώτο σταθμό ξεκούρασης και για μεταναστευτικά είδη και ιδιαιτέρως του τρυγονιού.
Επί 40 ημέρες Θηροφύλακες της Γ΄ ΚΟΠ εγκαθίστανται στα νησάκια αυτά σε εναλλασσόμενα γκρουπ εγγυώμενοι την προστασία των αποδημητικών ειδών κατά την εαρινή αυτή μετανάστευση.
Μεγάλο όμως πρόβλημα παραμένουν σποραδικά φαινόμενα παράνομης θήρας και στο νησί της Ζακύνθου. Φαινόμενα που αφενός εκθέτουν την ελληνική κυνηγετική οικογένεια διεθνώς και αφετέρου εγκυμονούν κινδύνους λήψης περισσοτέρων μέτρων όσον αφορά το κυνήγι του τρυγονιού στην Ελλάδα γενικότερα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το Απριλιάτικο κυνήγι του τρυγονιού αποτελεί για αυτούς παράδοση. Οι παραδόσεις είναι σεβαστές, αρκεί αυτές να γίνονται στα πλαίσια της νομιμότητας και να μη λειτουργούν αρνητικά εις βάρος του γενικότερου συνόλου.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το κυνήγι που διέπεται από άγραφους και γραπτούς νόμους στην Ελλάδα τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου κάθε χρόνου. Όποιος ασκεί θήρα μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία, ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός νόμου και παράλληλα εκθέτει τον ίδιο τον εαυτό του σε σοβαρές ποινικές κυρώσεις που προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Στα πλαίσια αυτά, από την Τρίτη 14 Απριλίου έως και την 20η Μαΐου στη Ζάκυνθο θα μεταβεί ισχυρή δύναμη θηροφύλαξης 25 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και περιπολικών υπηρεσιακών τζιπ, η οποία θα απαρτίζεται τόσο από Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου οι οποίοι θα έχουν μαζί με τους Δασικούς υπαλλήλους της Ζακύνθου τον επίσημο ρόλο των αρμόδιων ανακριτικών οργάνων, όσο και από Θηροφύλακες άλλων Κυνηγετικών ομοσπονδιών της ελληνικής επικράτειας.
Η απόφαση λοιπόν της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και ο συντονιστικός της ρόλος και η απόφαση του συνόλου των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή, αφενός καταδεικνύει την συνολική ανησυχία και καταδίκη των φαινομένων λαθροθηρίας, αφετέρου βοηθά ώστε να μην μετακινηθεί όλη η δύναμη θηροφύλαξης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στη Ζάκυνθο, προκειμένου να μην αποδυναμωθεί η φύλαξη των παραλίων περιοχών της Πελοποννήσου, στις οποίες επίσης θα υπάρχει ενισχυμένη θηροφύλαξη. Πρέπει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια θα έχει τη συνεχή υποστήριξη και από τις Αστυνομικές Αρχές της Ζακύνθου, ενώ σημαντικότατη είναι και η συμβολή στην όλη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.
Ίδια αντιμετώπιση προστασίας θα τύχουν και οι νήσοι Παξοί-Αντίπαξοι, η Κέρκυρα και οι Οθωνοί με ισχυρές δυνάμεις θηροφύλαξης από τις γειτονικές Κυνηγετικές Ομοσπονδίες.
Δεν είναι δυνατόν και δεν επιτρέπουμε η πανέμορφη Ζάκυνθος και οι όμορφοι και φιλόξενοι κάτοικοί της να χαρακτηρίζονται ως παράνομοι και εν δυνάμει στυγνοί δολοφόνοι και να στιγματίζονται διεθνώς από κακόβουλα και προκατασκευασμένα αρνητικά προπαγανδιστικά σχόλια και δημοσιεύματα από κάποιες ΜΚΟ και οικολογικές οργανώσεις που στόχο έχουν να διασύρουν και τη Ζάκυνθο και την Ελλάδα και την κυνηγετική οικογένεια.
Με βάση τα πιο πάνω καλούνται και ειδοποιούνται όσοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους ενδεχομένως έχουν την πρόθεση να προβούν σε παράνομη θήρα να την αποβάλουν άμεσα, διότι οι κυρώσεις θα είναι πολύ σοβαρές και η ευθύνη θα βαρύνει τους ίδιους.
http://www.ihunt.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου