Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ρωσικό διαστημόπλοιο πέφτει ανεξέλεγκτα προς τη Γη! Δείτε το βίντεο με την τρελή πορεία του

Ρωσικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο πέφτει ανεξέλεγκτα προς τη Γη! Δείτε το βίντεο με την τρελή πορεία του


Ρωσικό μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος που μετέφερε προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμός  (ISS) κατευθύνεται ανεξέλεγκτα προς τη Γη καθώς οι οι ρώσοι χειριστές της πτήσης έχασαν τον έλεγχο!


Ένας πύραυλος Soyuz που μετέφερε το διαστημικό σκάφος Progress M-27M με τις προμήθειες για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είχε εκτοξευθεί με επιτυχία την Τρίτη, αλλά η επικοινωνία με το σκάφος χάθηκε λίγο αργότερα.


Το σκάφος Progress προσπάθησε να δέσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά η διαδικασία απέτυχε και έτσι χάθηκε ο έλεγχος.


"Άρχισε η πτώση του. Δεν έχει που αλλού να πάει. Είναι σαφές ότι απολύτως ανεξέλεγκτες ενέργειες έχουν αρχίσει", δήλωσε αξιωματούχος που γνωρίζει την κατάσταση, χωρίς να κατονομάζεται, όπως μεταδίδει ο Guardian.


Η κάψουλα αιωρήθηκε  στο διάστημα χωρίς να μπορεί να έρθει σε επαφή με τη Γη. Τελικά το Progress ξέμεινε από καύσιμα και πλέον κατευθύνεται προς τη Γη. 

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες για το πότε αναμένεται να περάσει στην ατμόσφαιρα και προς που κατευθύνεται.


Oι ρώσοι ελεγκτές της πτήσης θα προσπαθήσουν άλλες δύο φορές να αποκαταστήσουν τη σύνδεση με το σκάφος, χωρίς όμως μεγάλες ελπίδες να τα καταφέρουν.


"Είναι αδύνατο να πούμε πότε ακριβώς θα πέσει στη Γη το φορτηγό σκάφος, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όμως η πτώση θα πραγματοποιηθεί σε ανεξέλεγκτες συνθήκες", σύμφωνα με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία.



Δείτε στο βίντεο την τρελή πορεία του Progress όπως την κατέγραψε η εξωτερική κάμερα



ΠΗΓΗ http://www.enallaktikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου