Τρίτη 21 Απριλίου 2015

«Παγωμένες» οι επιστροφές ΦΠΑ των αγροτών

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην επιστροφή ΦΠΑ αγροτών του Ειδικού καθεστώτος, δηλαδή όσων δεν τηρούν βιβλία Εσόδων-Εξόδων, για το έτος 2014.

Για το θέμα ενημερώθηκε έπειτα από επίσκεψή του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας και μέλος στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, Διονύση Φόλιους, στη ΔΟΥ Κατερίνης την Δευτέρα 20 Απριλίου, από το τμήμα του ΦΠΑ, όπως έγινε γνωστό δεν έχει βγει ακόμη εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών του Ειδικού καθεστώτος.

Τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες μέσω των Αγροτικών Συνεταιρισμών υπέβαλαν τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ με τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία προς τις ΔΟΥ από αρχές Απριλίου κάθε έτους και η επιστροφή ΦΠΑ δίνονταν στους αγρότες σε εύλογο χρονικό διάστημα. Φέτος υπάρχει μεγάλη ανησυχία από πλευράς του αγροτικού κόσμου σχετικά με την επιστροφή ΦΠΑ.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Διονύσης Φόλιος: «καλούμε άμεσα το αρμόδιο υπουργείο να επιληφθεί του θέματος διότι η καθυστέρηση είναι μεγάλη και οι ανάγκες των αγροτών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ξεκινά η νέα καλλιεργητική εσοδεία, είναι μεγάλες».
Σαφώς και προσυπογράφουμε το αίτημα αυτό για να εισπράξουν άμεσα το ΦΠΑ που δικαιούνται οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος!
ΠΗΓΗ http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου