Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Βιταμίνες: Όλα όσα θέλετε να μάθετε!

Βιταμίνες: Όλα όσα θέλετε να μάθετε!
Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού και αν η πρόσληψη με τη διατροφή δεν είναι επαρκής πρέπει να χρησιμοποιούνται συμπληρώματα διατροφής.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τα πάντα για τις βιταμίνες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από την κατανάλωση μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής.
Αν όμως επιλέξετε να πάρετε συμπληρώματα βιταμινών, πρέπει να γνωρίζετε ότι η λήψη υπερβολικών δόσεων  για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες. 
Υπάρχουν δύο τύποι βιταμινών: 
-Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά τρόφιμα και τα ζωικά προϊόντα. Ενώ το σώμα σας χρειάζεται κάθε μέρα αυτές τις βιταμίνες για να λειτουργήσει σωστά, δεν χρειάζεται να τρώτε τροφές που τις περιέχουν κάθε μέρα.
Αυτό συμβαίνει, επειδή το σώμα σας αποθηκεύει αυτές τις βιταμίνες στο συκώτι και  τους ιστούς  για μελλοντική χρήση. Λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι : η βιταμίνη Α, D, E, K.

-Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες δεν αποθηκεύονται στο σώμα, οπότε θα πρέπει να τις παίρνετε πιο συχνά. Αν πάρετε περισσότερο από όσο χρειάζεστε, το σώμα σας τις απορρίπτει με τα ούρα. Δεδομένου ότι το σώμα δεν αποθηκεύει υδατοδιαλυτές βιταμίνες, αυτές οι βιταμίνες δεν είναι γενικώς επιβλαβής. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι  οι μεγάλες ποσότητες είναι ακίνδυνες.
Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, πατάτες, δημητριακά,   γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.  Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν είναι το μαγείρεμα  σε ατμό αντί για βράσιμο. 
Υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι βιταμίνη C, οι Β και το φυλικό οξύ.
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου