Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η Eurobank διοργάνωσε την Πέμπτη 02 Απριλίου 2015 το 1ο Eurobank Greek Exports Convention στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).



Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, η Eurobank διοργάνωσε την Πέμπτη 02 Απριλίου 2015 το 1ο Eurobank Greek Exports Convention στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δρ Κυριάκος Λουφάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η ρευστότητα είναι στο ελάχιστο. Το γεγονός ότι οι δανειακές υποχρεώσε
ις της χώρας εξυπηρετούνται με τις ίδιες δυνάμεις σημαίνει ότι η ρευστότητα αντλείται ουσιαστικά από την ιδιωτική οικονομία και συσσωρεύονται περαιτέρω οι οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις. Η αξιοπιστία της χώρας μας και των επιχειρήσεών της στο εξωτερικό πλήττεται. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια συγκυρία που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις ελληνικές εξαγωγές. Οι προσπάθειες για μείωση του μη μισθολογικού κόστους και του κόστους ενέργειας καθώς και για διευκόλυνση των διαδικασιών διεθνούς εμπορίου σε συνδυασμό με την υποτίμηση του ευρώ συνθέτουν ένα περιβάλλον ευνοϊκό ή, με άλλα λόγια, μια ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί. Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της σκληρής διαπραγμάτευσης και, όπως όλοι οι Έλληνες, στηρίζουμε την Κυβέρνησή μας σε αυτό. Οι διαδικασίες όμως θα πρέπει να επιταχυνθούν και να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία, ώστε να διασφαλισθεί ένα σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική επιχείρηση για να επιβιώσει θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα δύο βασικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα: 1) Τη γεωγραφική της θέση και την ενδοχώρα, 2) Το άριστα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό (επιστήμονες και μηχανικοί).»

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Eurobank:http://www.seve.gr/inst/seve/gallery/seve/deltia_tipou/δτ%2002%2004%202015%201ο%20Eurobank%20Greek%20Exports%20Convention%20στη%20Θεσσαλονίκη.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου