Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αύξηση 30% στα κέρδη υπόσχονται οι δορυφόροι του βασιλιά των σιτηρών

Το βάρος από την παραγωγή σιτηρών στην παροχή υπηρεσιών, που θα βασίζονται στη δορυφορική γεωργία ακριβείας και τη Βιοτεχνολογία, αποφάσισε να ρίξει ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς σιτηρών της Λατινικής Αµερικής, ο όµιλος Los Grobo. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του οµίλου, Gustavo Grobocopatel, στους Financial Times, έκοψε την παραγωγή κατά 123.553 στρέµµατα για να εκκινήσει ένα νέο πρότζεκτ µε το όνοµα Frontec, µέσω σύµπραξης µε την κρατική εταιρεία δορυφόρων, η σηµασία του οποίου θα αποτελέσει για τη γεωργία «ότι και το µικροσκόπιο είναι για την Ιατρική».
Κόβει εκτάσεις για να ρίξει χρήμα στην αγροτική τεχνολογία ο κορυφαίος παραγωγός σιτηρών της Λατινικής Αμερικής
Το πρότζεκτ του «Βασιλιά των Σιτηρών» όπως ονοµάζουν τον κ. Grobocopatel, θα περιλαµβάνει τη χρήση εικόνων από δορυφόρους, µέσω της οποίας ο Όµιλος θα µπορεί να εξακριβώσει την ποιότητα του εδάφους και της παραγωγής και ως εκ τούτου να αυξήσει τα κέρδη του παραγωγού κατά 30% βελτιστοποιώντας την πυκνότητα των καλλιεργειών και την εφαρµογή του λιπάσµατος. 
Επίσης ο Όµιλος θα δίνει συµβουλές στον παραγωγό για το πότε να διοχετεύσει το προϊόν του στην αγορά, σε ποια τιµή, και θα καθορίζει το ρυθµό σποράς. «Αυτό θα το κάνουµε πλέον εµείς, ως µία υπηρεσία που θα έχει όλο τον εξοπλισµό και τη γνώση. Η γεωργία θα παίζει πλέον µικρότερο µέρος στον τζίρο µας που φτάνει το 1 δις δολάρια, οι αγρότες θέλουν χρηµατοδότηση, ανάλυση αγορών και κάποιον να τους δώσει την τεχνολογία που είναι πολλές φορές απαγορευτική από πλευράς κεφαλαίου», υποστήριξε ο κ. Grobocopatel.

Μία αγορά που θα πιάσει τα 4,6 δις
Φυσικά η Los Grobos δεν είναι η µόνη εταιρεία που έχει πιάσει το νόηµα στην αγορά της τεχνολογίας ακριβείας που θα έχει αξία 4.55 δις δολάρια έως το 2020 σύµφωνα µε µελέτες διεθνών οίκων, καθώς και άλλες εταιρείες όπως οι Monsanto, Deere και CNH έχουν ξεκινήσει να διαθέτουν µεγάλο κεφάλαιο στην έρευνα και ανάπτυξη τέτοιων εργαλείων. Ωστόσο η Los Grobos θα αποτελέσει την πρώτη εταιρεία που θα υποστηρίζει τον αγρότη από το υβρίδιο σπόρου που θα διαλέξει και τον τρόπο παραγωγής (λίπανση, φυτοπροστασία κοκ) έως τον τρόπο και τη στιγµή που θα διοχετεύσει την παραγωγή του στην αγορά.
«Οι Αµερικανοί έχουν ανελαστική και ελεγχόµενη αγορά ενώ οι Ευρωπαίοι είναι τόσο κατακερµατισµένοι που µοιάζουν µε κηπουρούς, δηλαδή δεν έχει σηµασία πόσους τόνους παράγουν. Στη Λατινική Αµερική θα δει η αγροτική τεχνολογία την εξέλιξη που της αξίζει», καταλήγει µε νόηµα στη συνέντευξή του ο κ. Grobocopatel


ΠΗΓΗ http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου