Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε την πρωτοβουλία και συγκρότησε την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τη συμμετοχή των αρμόδιων κρατικών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα) καθώς και πιστοποιημένων εθελοντικών οργανώσεων (Ενδεικτικά: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).
Όπως παρουσιάστηκε επίσημα την 25η Μαϊου 2012 - Παγκόσμια Ημέρα Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, στόχος της Ομάδας είναι ο συντονισμός σε επιχειρησιακό επίπεδο των ενεργειών που πρέπει να γίνονται σε περίπτωση εξαφάνισης παιδιού σε αστικό ή σε φυσικό περιβάλλον. Όλοι όσοι συμμετέχουν θέτουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, το εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνογνωσία τους στη διάθεση της Ομάδας, που σαν βασικό σκοπό έχει την άμεση ανταπόκριση και ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων μέσων.
Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης έλαβε το 2013 το όνομά της στη μνήμη του Θανάση Μακρή, εθελοντή και μέλους της ομάδας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών.
Διαβάστε περισσότερα --> http://www.hamogelo.gr/7-1/755/Amber-Alert-Hellas




To Xamogelo Tou Paidiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου