Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«ΑΙΓΑΙΟ», ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

σάρωση0001Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια πραγματικά πολύ πονηρή κίνηση οι Τούρκοι διαφημίζουν διεθνώς σε ένα πολύ δημοφιλή τομέα και συγκεκριμένα στον χώρο του αυτοκινήτου, την τουρκική ταυτότητα του Αιγαίου,
«Ege», ονομασία την οποία έδωσαν στο καινούργιο πολυδιαφημιζόμενο μοντέλο αυτοκινήτου που θα παράγεται στην Τουρκία.
Το νέο μοντέλο, «Αιγαίο» εκτέθηκε για πρώτη φορά αυτές τις μέρες στην μεγάλη διεθνή έκθεση İstanbul Autoshow της Κωνσταντινούπολης, με μεγάλη προβολή στο όνομα Αιγαίο και είναι συμπαραγωγή της τουρκικής εταιρίας Tofas με την ιταλική Fiat Chrysler. Στην πρεμιέρα της παρουσίασης δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα και η ονομασία Αιγαίο κυριάρχησε σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.
Το νέο μοντέλο θα παράγεται στα εργοστάσια της τουρκικής εταιρείας στην Προύσα, όπου ήδη έχει δοθεί ένα πρώτο κεφάλαιο επένδυσης ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων για να γίνουν οι απαραίτητες διαρρυθμίσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής του νέου μοντέλου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο η Τουρκία θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στις πρώτες πώλησης του νέου μοντέλου «Αιγαίο», το οποίο και θα διαφημίζει την τουρκική ταυτότητα του Αιγαίου μέσω των…κινητήρων του. Όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι ήδη έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρων για εξαγωγές του Αιγαίου σε 40 χώρες.
Όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση αυτή οι γείτονες μας ξέρουν πολύ καλά να εκμεταλλεύονται ακόμα και οικονομικές περιστάσεις για να εμπεδώνουν διεθνώς την πατρότητα τους σε καθαρά ελληνικές παραδοσιακές ονομασίες και περιοχές.
Αυτά από την άλλη πλευρά του Αιγαίου ενώ εμείς… ακόμα βουλιάζουμε στην μιζέρια της μνημονιακής μας αυταπάτης.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου