Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Ο επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και εθνική συναίνεση»
Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για το μέλλον της χώρας και του επιχειρείν πραγματοποιήθηκε η ετήσια δεξίωση του Επιμελητηρίου Πιερίας, το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιανουαρίου 2015, στο ξενοδοχείο Mediterranean Village, στην Παραλία Κατερίνης. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου επ’ ευκαιρία του νέου έτους. Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. 




Την ανάγκη του επιχειρηματικού κόσμου για πολιτική σταθερότητα υπογράμμισε στην έναρξη της καθιερωμένης ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας υπογραμμίζοντας: «ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας μας έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Μόνο με εθνική συναίνεση και συνεργασία μπορούμε να το πετύχουμε. Οι πολιτικές επιλογές όλων των κομμάτων πρέπει να έχουν ως σκοπό την ανάκαμψη της χώρας μέσα από την εδραίωση μιας σταθερής Κυβέρνησης. Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα δεν θα βρει ποτέ τους ρυθμούς ανάπτυξης που χρειάζεται και το δηλώνω αυτό με όση αισιοδοξία έχει απομείνει στο επιχειρείν, απευχόμενος την πιθανότητα για χειρότερες καταστάσεις. Η Εθνική Συνεννόηση είναι μονόδρομος για την εξάλειψη των παθογενειών που πλήττουν διαχρονικά την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας».
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην τροποποίηση του Επιμελητηριακού νόμου και την αναβάθμιση του ρόλου των Επιμελητηρίων: «Μπορεί το 2015 να είναι έτος εξελίξεων για τη χώρα, είναι όμως και έτος ορόσημο για τον επιμελητηριακό θεσμό. Και αναφέρομαι στην αναδιάρθρωση της νομοθεσίας που με την τελική της μορφή αναβαθμίζει και αναδεικνύει τα Επιμελητήρια ως ισχυρά θεσμοθετημένα όργανα στήριξης της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του τόπου. Είναι γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα επέλεξα να σιωπήσω. Και αυτό το έκανα για ένα λόγο:
γιατί ΠΟΤΕ δεν πίστεψα ότι μπορεί η χώρα να προχωρήσει στην ανάπτυξη χωρίς τα Επιμελητήρια. Απαντώντας στο ερώτημα τι άλλαξε από 1-1 του 2015, είναι ότι μας δόθηκαν ενισχυμένες αρμοδιότητες. Το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου και εμένα προσωπικά αυτό μας χαροποιεί και είμαστε προετοιμασμένοι για τη νέα εποχή».
«Έτοιμο το Επιμελητήριο για τη νέα εποχή»
Αναφερόμενος στην ετοιμότητα του Επιμελητηρίου για τη μετάβαση στη νέα εποχή ο κ. Χατζηχριστοδούλου εξήγγειλε: «Κατά τη διάρκεια των δύο μεταβατικών ετών, του 2013 και 2014, το Επιμελητήριο Πιερίας λάμβανε και υλοποιούσε αποφάσεις ώστε να είναι σε ετοιμότητα. Το 2015 το Επιμελητήριο Πιερίας συνεχίζει δυναμικά να παρέχει ανταγωνιστικές και ανταποδοτικές υπηρεσίες στα μέλη, όπως: 1) τις δράσεις εξωστρέφειας, με συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, 2) τις δράσεις κατάρτισης επαγγελματιών και στελεχών επιχειρήσεων. Το 2015 ανοίγονται οι δρόμοι για την ίδρυση της Επαγγελματικής Σχολής που δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με άλλες σχολές αλλά θα καλύψει σημαντικά κενά εκπαίδευσης. Προορισμός της επαγγελματικής σχολής θα είναι να προετοιμάσει τους έλληνες τεχνίτες, 3) συνεχίζουμε τις δράσεις ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου, 4) δημιουργήσαμε μια νέα πλατφόρμα δίνοντας σε όλα τα μέλη μας τη δυνατότητα του e-shop ώστε να μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο, 5) λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη νευραλγικών κλάδων της τοπικής οικονομίας και θα ήθελα ειδικότερα να αναφερθώ στον τουρισμό, όπου από τις βασικές στοχεύσεις είναι η ανάδειξη της Πιερίας σε πολυθεματικό τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πρωτοβουλία του να προβάλλει το θρησκευτικό τουρισμό. Με μεγάλη ευχαρίστηση δεχτήκαμε την πρότασή του να συμμετέχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια. Τις προσεχείς ημέρες θα κυκλοφορήσει το τουριστικό έντυπο που θα προβάλει τους θρησκευτικούς προορισμούς της Πιερίας, 6) θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε με θέσεις και προτάσεις το κύρος μας στην Ελληνική Πολιτεία, 7) Για το τέλος άφησα μια σημαντική ανακοίνωση που απορρέει από τις νέες δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος, και αφορά την Ίδρυση του Κέντρου Διαμεσολάβησης σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης που θα οδηγήσει σε άμεσες και λιγότερο δαπανηρές λύσεις εμπορικών και αστικών υποθέσεων.
Δέσμευση για το 2015
«Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι ως Πρόεδρος είναι ότι το Επιμελητήριο Πιερίας θα προχωρήσει στη νέα εποχή πιο ισχυρό, πιο οργανωμένο, με νέες δυνατότητες. Θα σταθεί δίπλα σε κάθε επιχειρηματία σύμμαχος και σύμβουλος. Επίσης, θα συνεργαστεί με κάθε φορέα έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του τόπου. Θα σταθεί μπροστάρης και υποστηρικτής σε κάθε αίτημα για ανάπτυξη και πρόοδο. Είναι δέσμευση, είναι όραμα και στόχος για το 2015», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Χατζηχριστοδούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου