Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

H αντίδραση των Ελλήνων εφοπλιστών στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

stealthtgas_vafeias_xaris_

“Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει κάτι λογικό η πλειοψηφία των εφοπλιστών νομίζω ότι θα το δώσουμε, δεδομένου ότι αγαπάμε τη χώρα μας και δεν θέλουμε να φύγουμε απ’ αυτήν”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος τηςStealhtgas Χάρης Βαφειάς στο Bloomberg, όπου κλήθηκε να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως τόνισε η εφοπλιστική κοινότητα θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και πιστεύουν το ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι θέλει το ίδιο. Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι η αποδυνάμωση του ευρώ το τελευταίο διάστημα τους ευνοεί με δεδομένο ότι πληρώνονται σε δολάρια.
“Πρώτα απ’ όλα είμαστε ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι δεν θα πάμε και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και ότι θα έχουμε κυβέρνηση εντός 48 ωρών”, τόνισε ο κ. Βαφειάς. “Από την άλλη περιμένουμε τώρα να δούμε και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και τις επιχειρήσεις διότι λαμβάνουμε μέχρι στιγμής αντικρουόμενα μηνύματα”, πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης είχε πρόσφατα δηλώσει πως η εφοπλιστική κοινότητα θα πρέπει να μην εμπλακεί με το πολιτικό παιχνίδι της χώρας αλλά και η νέα κυβέρνηση να σεβαστεί την προσφορά της ναυτιλίας στην χώρα και την οικονομία.
Χθες, ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, με δήλωσή του έξω από το εκλογικό κέντρο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, άφησε να εννοηθεί ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός σήμερα, από ένστικτο θα ψηφίσει το καλύτερο για την οικογένειά του, για την κοινωνία, για την πατρίδα. Αυτό που είδαμε είναι ότι με το φόβο, τρόμο και εκβιασμούς της πλάκας, οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν από αυτά και θα ψηφίσουν, επαναλαμβάνω, για το καλύτερο.
Εύχομαι λοιπόν, ότι από αύριο, με σκληρή δουλειά, θα γίνει μία αλλαγή για τη χώρα και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο».
Σημειώνεται πως ο Β. Μαρινάκης είναι στενός φίλος του CEO της Εθνικής Τράπεζας, Αλ. Τουρκολιά.
bankwars.gr          http://www.e-nautilia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου