Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Θέλουν να τιμωρήσουν 88χρονο γιατρό που εξετάζει δωρεάν τους φτωχούς

timwria-gia-ton-giatro-pou-eksetazei-tous-ftwxous-dwrean.w_lΈνας 88χρονος γιατρός ταξιδεύει μέχρι και 50 χλμ για να εξετάσει ασθενείς που δεν θα τον πληρώσουν, είναι χαρούμενος γι′ αυτό. Κι όμως θέλουν να τον τιμωρήσουν.
Ο 88χρονος γιατρός οδηγεί ώρες για να φτάσει σε όσους τον έχουν ανάγκη, φροντίζει δωρεάν τους φτωχούς και εξετάζει τους ασθενείς του ακόμα και μέσα σε φορτηγά. Κι όμως, κάποιοι θέλουν να του αφαιρέσουν την ιατρική άδεια.


Σε μια μικρή πόλη του Μισισίπι, όπου η φτώχεια είναι επιδημία, οι μεταφορές είναι περιορισμένες και η μεταφορά κάποιου στο νοσοκομείο μπορεί να τον οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή, υπάρχει μια εναλλακτική λύση.
Και ακούει στο όνομα του Δρ. Λάντρουμ (Κάρολ Φράζιερ Λάντρουμ), και ακόμα και αν οι τσέπες σας είναι εντελώς άδειες, αυτός θα σας κλείσει ραντεβού.
Τα δύο τελευταία χρόνια, ο Λάντρουμ δεν έχει δικό του ιατρείο, αλλά πηγαίνει όπου τον καλούν οι ασθενείς του. Αλλες φορές σε σπίτια, άλλες φορές σε ένα πάρκινγκ. Κάποιοι ασθενείς τον συναντούν στην άκρη ενός ήσυχου επαρχιακού δρόμου – ή μέσα στο αυτοκίνητό του (ένα Toyota Camry του 2007).giatros
Η τοποθεσία δεν έχει σημασία γιατί ο Λάντρουμ, ένας βετεράνος του Β “Παγκοσμίου Πολέμου που έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα για περισσότερα από 55 χρόνια, πιστεύει ότι είναι καθήκον του να βοηθήσει όποιον τον έχει ανάγκη.
«Η καρδιά μου πάντα ήταν στο πλευρό των φτωχών», λέει ο ίδιος στην Washington Post προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Μεγάλωσα σε φτωχή οικογένεια και θυμάμαι ότι όταν ο γιατρός ερχόταν στην περιοχή μας για να μας εξετάσει, χαιρόταν που μας έβλεπε και σκεφτόμουν ότι ήθελα να το κάνω κι εγώ το ίδιο κάποια μέρα. Προσπαθώ να μην αρνούμαι ποτέ τις υπηρεσίες μου σε κανέναν άνθρωπο, είτε έχει χρήματα για να με πληρώσει, είτε όχι».
Θέλουν να τον τιμωρήσουν, αφαιρώντας του την ιατρική άδεια
Αλλά η προσφορά του ανθρώπου αυτού ίσως πλησιάζει στο τέλος της. Και όχι επειδή ο ίδιος κουράστηκε, αλλά επειδή το «Mississippi State Board of Medical Licensure» του ζήτησε να παραδώσει την ιατρική άδεια του (την οποία πήρε όταν ακόμα ήταν πρόεδρος ο Αϊζενχάουερ!).
Η αιτία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο έμαθε ότι πριν από λίγους μήνες έμαθε ότι εκείνος εξασκούσε την ιατρική έξω από ένα αυτοκίνητο.
Τον αποκάλεσαν ανίκανο, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Απλά φροντίζει ασθενείς που δεν έχουν πουθενά αλλού να στραφούν.
«Αν ένας γιατρός βρίσκεται σε έναν αυτοκινητόδρομο και κάποιος τραυματιστεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, οφείλει να σταματήσει και να τον φροντίσει» είπε ο 88χρονος. «Το ίδιο και αν βρίσκεται σε ένα εμπορικό κέντρο και κάποιος πάθει καρδιακή προσβολή. Είναι καθήκον του ως γιατρός. Και αυτό που κάνω εγώ δεν είναι διαφορετικό».
Οι υποστηρικτές του γιατρού, ξεκίνησαν ένα ψήφισμα για να πιέσουν τις αρχές να μην αφαιρέσουν την άδεια του.
Υπάρχει μεγάλη φτώχεια στην περιοχή, υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ο γιατρός αυτός επιτελεί ένα κοινωνικό έργο. Μάλιστα, λένε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα είχαν καμιά ιατρική περίθαλψη χωρίς τον Δρ Λάντρουμ, και υποστηρίζουν ότι έχει σώσει πολλούς ανθρώπους ζητώντας από το κράτος να του επιτρέψει να συνεχίσει.
Μια νοσοκόμα που έχει εργαστεί μαζί του στο παρελθόν είπε για εκείνον:
«Ζητώ από το ιατρικό συμβούλιο του Μισισίπι να επιτρέψει στον Δρ Λάντρουμ να συνεχίσει να εξασκεί την ιατρική. Είναι ένας από τους πιο έξυπνους γιατρούς και το γνωστικό του εύρος είναι μεγάλο. Οι διαγνώσεις του έχουν σώσει ζωές, και είναι ένας γιατρός που νοιάζεται για τους ανθρώπους και θέλει να τους βοηθά να θεραπευτούν.
Στα 88 του χρόνια, το μυαλό του έχει απίστευτη διαύγεια. Σας παρακαλούμε να τον αφήσετε να κάνει αυτό που του αρέσει και ταυτόχρονα να συνεχίσει να υπηρετεί την κοινότητά του…»giatros 1
Οδηγεί 50 χιλιόμετρα για να φτάσει στους ασθενείς του
Για τον Λάντρουμ, η επίσκεψη ξεκινά από ένα τηλεφώνημα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να πάρει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί σχετικά με την κατάσταση του ασθενούς και το ιατρικό ιστορικό του. Στη συνέχεια, ίσως χρειαστεί να οδηγήσει μέχρι και 50 χιλιόμετρα για να φτάσει στους ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς εκείνον. Η εξέταση μπορεί να γίνει στο εσωτερικό ενός φορτηγού ή σε έναν χώρο στάθμευσης.
Φεύγοντας, και ενώ τους έχει δώσει οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν για να γίνουν καλά, τους ζητάει να του τηλεφωνήσουν ξανά για να τον ενημερώσουν για την πρόοδο της υγείας τους.
Οι ασθενείς του είναι η οικογένειά του
Ο Λάντρουμ δεν έχει παιδιά και δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά νιώθει ότι οι ασθενείς του είναι η οικογένειά του.
Μεγάλωσε σε μια αγροτική φάρμα και μετά το γυμνάσιο κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου ήταν χειριστής σόναρ σε ένα αντιτορπιλικό στο Νότιο Ειρηνικό. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο και ξεκίνησε να ασκεί την ιατρική στα μέσα της δεκαετίας του 1950.
«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, εξακολουθώ να θέλω να γίνω σαν εκείνο τον γιατρό της μικρής πόλης που νοιαζόταν για εμάς, δήλωσε ο Λάντρουμ. Ηταν καλός και ήταν πάντα ευτυχισμένος. Δεν υπήρξε ποτέ καμιά στιγμή που να αντιμετώπισε κάποιον με απαξίωση».


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/88.html#ixzz3PTzo9QG7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου