Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Κοινά αποδεκτή λύση μέσα στο ευρώ προκρίνει ο Φάιμαν - Έρχεται νέμεσις, λέει ο Τσίπρας



Την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης εντός του Ευρώ, μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, προκρίνει ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κοινός στόχος Αυστρίας και Ελλάδας είναι όλα τα μέλη της Ευρωζώνης να παραμένουν μέλη της ΟΝΕ, γιατί είναι ουσιαστικό για την ΕΕ να έχει ένα κοινό νόμισμα.



Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο Βέρνερ Φάιμαν, ένας μπορεί να είναι ο στόχος, να βρεθεί μέσα στην Ευρωζώνη από κοινού λύση για την Ελλάδα.
 
Όπως σημείωσε ο καγκελάριος, στις συνομιλίες υποστηρίχθηκε η θέση ότι οι δεσμεύσεις και το πλαίσιο πρέπει να τηρούνται, και να μην υπάρξει επιπρόσθετο κόστος για τους φορολογουμένους, αλλά να βρεθεί μια λύση μεταξύ αυτών που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν και των μεγάλων προσπαθειών της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο, παρατήρησε, προς το παρόν αυτό δεν συμβαίνει και γι' αυτό πρέπει να εκφράσει την ανησυχία του, διότι θα πρέπει να βρεθεί ένας δρόμος.


 
Ο κ. Φάιμαν ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας έθιξε ιδιαίτερα ένα σημείο το οποίο συμμερίζεται η Αυστρία: και αυτό είναι το ερώτημα τι μπορεί να γίνει διαφορετικά, πώς θα υπάρξει ένας νέος δρόμος στον οποίο οι δεσμεύσεις και το πλαίσιο θα τηρούνται, και εδώ κεντρικό σημείο είναι η καταπολέμηση της απάτης, της φοροδιαφυγής, η δημιουργία οικονομικών δομών που θα είναι σε θέση να πράξουν κάτι τέτοιο, η καταπολέμηση της διαφθοράς, το κράτος δικαίου και μαζί με αυτό η ασφάλεια των επενδυτών, ώστε να υπάρχει κέρδος για τη χώρα.
 
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε διαπράχθηκε ύβρις απέναντι σε εκατομμύρια πολίτες που υπέφεραν χωρίς να φταίνε, διότι ένα πολιτικό σύστημα σε στενή διαπλοκή με την ολιγαρχία, φρόντισε να αφήσει αυτή την οικονομική ολιγαρχία στο απυρόβλητο, κατήγγειλε από τη Βιέννη, μετά τις σημερινές συνομιλίες του με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή η ύβρις που διαπράχθηκε έρχεται η στιγμή να βρει τη νέμεση, να βρει την τιμωρία και αυτή ήταν η επιλογή του ελληνικού λαού, η οποία, όχι μόνον πρέπει να γίνει σεβαστή από τους εταίρους, αλλά αυτοί να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση-παραλληλισμό της Ελλάδας με τη θυσία της Ιφιγένειας, εκείνη είχε ως στόχο να πνεύσει ούριος άνεμος, αλλά εν προκειμένω η εκτέλεση της Ιφιγένειας δεν θα φέρει ούριο άνεμο στα πανιά της Ευρώπης, αλλά θα σπείρει ανέμους που πολύ γρήγορα θα θερίσουν θύελλες και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας σοβαρός παραλληλισμός με αυτόν τον αρχαιοελληνικό μύθο.

ΠΗΓΗ http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου