Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η ζωή είναι σκληρή για τους πατέρες...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Αυτή την εβδομάδα, μάθαμε τα πάντα για τις σπουδές της μικρής κυρίας Μάρδα. Ηταν στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, κάνει δημόσιες σχέσεις, δουλεύει στο ραδιόφωνο, θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Η κόρη του υπουργού, βλέπετε, ήταν η αφορμή για να μάθουμε τι έγιναν τα χρήματα που έβγαλε ο πατέρας της, ο Δ. Μάρδας, στο εξωτερικό. «Εστειλα έξω πολύ λίγα χρήματα», δικαιολογήθηκε ο υπουργός. «Θα έκανε η κόρη μου μεταπτυχιακά».
Τελικά, βέβαια, η κοπέλα απέτυχε στις εξετάσεις κι έμεινε στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τα λεφτά του μπαμπά της που ταξίδεψαν στο Βέλγιο. Κι έτσι, οι υποψίες πλημμύρισαν τη Βουλή: «Μου λέτε ότι βγάλατε τα λεφτά στο Βέλγιο 2-3 μέρες προ των εκλογών, ξέροντας όλοι ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να ξέρετε αν θα περάσει η κόρη σας;» τσίγκλισε τον Δ. Μάρδα ο άνθρωπος που είχε πει στην τηλεόραση πως θα βγάλει έξω τα δικά του λεφτά, ο Αδ. Γεωργιάδης. Η ζωή, βλέπετε, είναι σκληρή για τους πατεράδες που επενδύουν στην πολιτική. Ιδίως αν νωρίτερα οι ίδιοι δεν έχουν δείξει καμία συμπόνοια για τα παιδιά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Τον Μάρτιο, που μαθαίναμε τα πάντα για τα παιδιά του Γκίκα Χαρδούβελη, ο Δ. Μάρδας δήλωνε πως «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηθικής τάξης!». Ηταν η εποχή που αποκαλύφθηκε πως ο υπουργός Οικονομικών έστελνε με τις πιτζάμες εμβάσματα στα ξένα ενώ εμείς κοιμόμασταν. «Φοβήθηκα τη χρεοκοπία», απολογήθηκε ο κ. Χαρδούβελης. «Εχω παιδιά. Πώς θα τα συντηρούσα;». Ομως κανείς δεν του συμπαραστάθηκε. Οπως κανείς δεν είχε συμπαρασταθεί στη Μ. Ρεπούση, που έβγαλε λεφτά έξω «για σπουδές οικείων προσώπων». Ή στη Ν. Βαλαβάνη, που τα λεφτά της «δεν φτάνουν ούτε για ένα εξάμηνο μεταπτυχιακού». Ή σε όποιον υπέστη μέσα στη Βουλή παραλλαγές του Κεγκερογλικού μαρτυρίου, γιατί «τ’ όνομά του έχει “μ”». Αλλά, βέβαια, το θέμα είναι τι γίνεται έξω απ’ τη Βουλή, εκεί που όλοι έχουν παιδιά, και ελάχιστοι λεφτά. Κάθε φορά που η ιστορία επαναλαμβάνεται, είναι μάλλον αναπόφευκτο ν’ αναρωτιούνται: Μήπως, τελικά, το «μ» το έχουν εκείνοι, κι απλώς τόσον καιρό δεν το έχουν καταλάβει...


http://www.kathimerini.gr/

Σημ. Έλεος κ.πολιτικοί λίγη υπευθηνότητα και αγάπη για την έρμη πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου