Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Συγκίνησε ξανά ο Πατριάρχης Ιωάννης: Δεν θα εγκαταλείψουμε, θα μείνουμε ριζωμένοι στη γη μας

Συγκίνησε ξανά ο Πατριάρχης Ιωάννης: Δεν θα εγκαταλείψουμε, θα μείνουμε ριζωμένοι στη γη μας
Συγκίνησε ξανά ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης Χ που χοροστάτησε στη χθεσινή Θεία Λειτουργία στον Αγιο Γεώργιο στη Λευκωσία προσευχόμενος για την ειρήνη στη Συρία και τη Μέση Ανατολή και τη σταθερότητα στο Λίβανο.

Ο Ιωάννης Χ απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της τρομοκρατίας, των θανάτων και την εισαγωγή ξένων εξτρεμιστικών ιδεολογιών που εκμεταλλεύονται τη θρησκεία για να διώκουν τους ανθρώπους για θρησκευτικούς λόγους κάτω από την ψεύτικη πρόφαση της υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Ο Πατριάρχης κατήγγειλε τη διεθνή σιωπή σχετικά με την απαγωγή των επισκόπων Παύλου Γιαζίγκι (αδερφός του Πατριάρχη) και Ιωάννη Ιμπραήμ, οι οποίοι απήχθησαν πριν δύο χρόνια στο Χαλέπι και δεν υπάρχει κανένα νεώτερο για το που βρίσκονται.
Τόνισε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις καταστρέφουν εκκλησίες, τζαμιά, δημόσιες εγκαταστάσεις, πόλεις και ιστορικά μνημεία σε συνενοχή με τις ξένες πλευρές, οι οποίες απλά να παρακολουθούν παραμένοντας σε αδράνεια.
Ο Πατριάρχης εξέφρασε τη θλίψη του για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Εκκλησίας της Αντιοχείας για την ειρηνική συνύπαρξη στη Συρία, το Λίβανο, και παντού, επιβεβαιώνοντας ότι οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής θα μείνουν ριζωμένοι στη γη τους.
Στρατής Μαζίδης
ΠΗΓΗ pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου