Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Χιλιάδες προσκυνητές στη Βουλγαρία για τα λείψανα από το Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες προσκυνητές στη Βουλγαρία για τα λείψανα από το Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ)
Χιλιάδες Ορθοδόξων πιστών συγκεντρώθηκαν στη Stara Zagora στη Βουλγαρία από 6 έως 8 Οκτωβρίου για να προσκυνήσουν τα θαυματουργά λείψανα του πολιούχου της πόλης Ιγνατίου, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Όρους και Stara Zagora (1814), που παραδόθηκαν στην Βουλγαρία από τη ρωσική αγιορείτικη Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος.
Την 8η Οκτωβρίου η Ορθόδοξη Βουλγαρία τιμά την 200η επέτειο του μαρτυρίου του Ιγνατίου, Μεγαλομάρτυρος Stara Zagora.
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από γραπτή πρόσκληση του Πατριάρχη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκπρόσωποι της ρωσικής αγιορείτικης μονής Αγίου Παντελεήμονος έλαβαν μέρος στις θρησκευτικές τελετές στη Βουλγαρία. 
Στις γιορτές στη Βουλγαρία από τη ρωσική Μονή Παντελεήμονος εστάλη αντιπροσωπεία με επικεφαλής ένα μέλος της Ιεράς Επιστασίας, τον μοναχό Kirion (Ol'khovik), καθώς και τον Ιερομόναχο Αλέξη (Korsak). 

Η επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Ιγνάτιου, αλλά και των Αγίων. Μαρτύρων. Ευφημίας και Ακακίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Στάρα Ζαγκόρα στις 6 Οκτωβρίου το βράδυ. Ακολουθήσε την επόμενη μέρα πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί και προσκυνητές από όλη τη Βουλγαρία και το εξωτερικό.
Την τελετή παρακολούθησαν 11 επισκοποι, 
ΠΗΓΗ http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου