Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Επιστήμονες του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ απαντούν στις ερωτήσεις σας

Καλλιτεχνική απεικόνιση του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, παρατηρώντας πλανήτες γύρω από ένα μακρινό αστέρι.  Image Credit: NASA Ames / W Stenzel

Επιστήμονες και μηχανικοί από τον «κυνηγό πλανητών» Kepler και Κ2 της NASA θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποστολές στο Reddit.com στις Δευτέρα 27 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. PDT.
Το Reddit είναι μιά δημοφιλές διαδικτυακή κοινότητα όπου οι χρήστες ψηφίζουν για το περιεχόμενο που βρίσκουν ενδιαφέρον, ενώ διαθέτει μια υπο-ενότητα για συνεντεύξεις με εθελοντές, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με συγκεκριμένες εμπειρίες τους. Αυτό το «Είμαι ο ______, Ρωτήστε με οτιδήποτε,» πρότυπο προσελκύει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα της ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Κέπλερ είναι η πρώτη αποστολή της NASA που ξεκίνησε το 2009, για να βρει πλανήτες στο μέγεθος της Γης που θα βρίσκονται γύρω από άλλα άστρα στην «κατοικήσιμη» ζώνη, την απόσταση δηλαδή από το άστρο όπου υγρό νερό θα μπορούσε να υπάρχει στην επιφάνεια του. Μέχρι σήμερα το Κέπλερ έχει εντοπίσει περισσότερους από 4.200 υποψήφιους για ζωή  εξωπλανήτες και επαλήθευσε σχεδόν 1.000 που δυνητικά φέρουν ζώή. Μέσω του Κέπλερ έγινε γνωστό ότι το σύμπαν φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντολογικών συστημάτων.
Το διαστημόπλοιο Κέπλερ έχει αναβιώσει φέτος και ξαναγεννιέται ως Κ2, μετά από κάποιες δυσλειτουργίες στους τροχούς του, με αποστολή να συνεχίσει την ανακάλυψη εξωπλανητών και να δώσει νέες ευκαιρίες επιστημονικής παρατήρησης για μελέτη σε αστρικά σμήνη, νεότερα και γηραιά αστέρια, ενεργούς γαλαξίες και υπερκαινοφανής.
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος και να στείλουν ερωτήσεις σχετικά με τις αποστολές, μπορούν να το πράξουν ξεκινώντας από περίπου 07 π.μ. Μέλη της ομάδος του Κέπλερ / K2  θα απαντήσει σε ερωτήσεις για περίπου δύο ώρες, ξεκινώντας στις 10 το πρωί στη διαδικτυακή συζήτηση Reddit Επιστήμη: http: // www. reddit.com/r/science/
Επιμέλεια: Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου