Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πώς θα ανακουφιστείτε άμεσα από εκδορές και κοψίματα

Πώς θα ανακουφιστείτε άμεσα από εκδορές και κοψίματαΤα μικρά, πολλές φορές ανεπαίσθητα, κοψίματα ή/και εκδορές σε χέρια και
άλλα σημεία του σώματος μπορεί να μην συνιστούν σοβαρό τραυματισμό, αλλά σίγουρα είναι ενοχλητικά και υπάρχει πιθανότητα να γίνουν “πύλη εισόδου” για βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις.
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε σε έναν τέτοιο μικροτραυματισμό είναι να σταματήσετε τυχόν αιμορραγία, ασκώντας πίεση στο σημείο της πληγής με ένα καθαρό πανί/γάζα ή και με τα χέρια σας αν είναι απαραίτητο.

Αφότου σταματήσει η αιμορραγία, καθαρίστε την πληγή με αντισηπτικό σαπούνι και άφθονο νερό.
Στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε κάποια από τις ακόλουθες απλές, “σπιτικές” μεθόδους, για να επιταχύνετε την διαδικασία επούλωσης και ίασης του τραύματος, να εμποδίσετε τυχόν μόλυνση της πληγής και να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό πόνο όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Μέλι
Το μέλι είναι μια κλασική λύση για μικρά κοψίματα εξαιτίας των φιλικών προς το δέρμα ενζύμων και φυσικών αντιβακτηριακών ουσιών που περιέχει. Διατηρεί, επίσης, την πληγείσα περιοχή ενυδατωμένη, καθαρή και προστατευμένη από τη μόλυνση για να διευκολύνει την επούλωση.
-Απλώστε λίγο αγνό μέλι στην πληγείσα περιοχή.
-Δέστε το σημείο με έναν επίδεσμο το και αφήστε το για 1 ώρα.
-Αφαιρέστε τον επίδεσμο και ξεπλύνετε καλά την περιοχή με νερό.
-Ακολουθήστε αυτήν τη θεραπεία αρκετές φορές την ημέρα για λίγες ημέρες.
Σκόρδο
Το σκόρδο είναι μια παλιά θεραπεία για την επούλωση τραυμάτων και εκδορών επειδή έχει αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θα διευκολύνει την επούλωση και θα μειώσει τον πόνο. Επιπλέον, περιέχει μια αντιμικροβιακή χημική ένωση που ονομάζεται αλικίνη (allicin) και η οποία βοηθά στην πρόληψη της λοίμωξης.
-Λιώστε μερικές σκελίδες σκόρδο, ανακατέψτε τις με λίγο μέλι, και βάλτε το μείγμα στην πληγείσα περιοχή για 5 έως 10 λεπτά.
-Αφαιρέστε το μείγμα σκόρδου, καθαρίστε την πληγή με ζεστό νερό και καλύψτε τη με έναν επίδεσμο.
Μπορείτε επίσης να αναμίξετε 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο με 1 κούπα κρασί. Αφήστε το διάλυμα για 2 έως 3 ώρες και στη συνέχεια στραγγίξτε το. Βουτήξτε σε αυτό ένα καθαρό πανί και καθαρίστε απαλά την πληγή. Επαναλάβετε αυτές τις θεραπείες 2 φορές την ημέρα, έως ότου το δέρμα επουλωθεί εντελώς.
Προσοχή: Αν το σκόρδο σας προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε.
Λευκό Ξύδι
Το λευκό ξύδι έχει μια ήπια οξύτητα που οφείλεται στο οξικό οξύ που περιέχει και το οποίο μπορεί να καθαρίζει και να απολυμαίνει τα κοψίματα και τις εκδορές. Επιπλέον, έχει στυπτικές και αντισηπτικές ιδιότητες που προλαμβάνουν τη λοίμωξη.
-Αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι σε 2/3 της κούπας νερό μέχρι το αλάτι να διαλυθεί εντελώς.
-Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και ανακατέψτε καλά.
-Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε αυτό το διάλυμα και εφαρμόστε το προσεκτικά στην πληγή.
-Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 2 με 3 ώρες.
-Ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία καθημερινά μέχρι το δέρμα σας να φαίνεται πως είναι σε καλύτερη κατάσταση.

http://biologikaorganikaproionta.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου