Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 11/11 η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ. Καταβάλλεται προσπάθεια και για την πληρωμή της Εξισωτικής μέχρι τότε


Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 11/11 η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ. Καταβάλλεται προσπάθεια και για την πληρωμή της Εξισωτικής μέχρι τότεΓια την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί - σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου - η πληρωμής της πρώτης δόσης της Ενιαίας Ενίσχυσης (οι δικαιούχοι αγρότες αναμένεται να φτάσουν περίπου τους 650.000). Εν τω μεταξύ όσον αφορά την τελευταία δόση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταβάλετε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί πριν τις 11 Νοεμβρίου (χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ζήτημα).

Από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ πάντως - σε ότι έχει να κάνει με την εξισωτική αποζημίωση - είναι όλα έτοιμα. Το συνολικό ποσό της πληρωμής αναμένεται να φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και υπόλοιπα των προηγουμένων ετών από 2008 έως και 2012.
Σε ότι έχει να κάνει με την πληρωμή της δεύτερης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Αγροτικού Πετρελαίου που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Οικονομικών, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το απαραίτητο αρχείο με τους δικαιούχους έχει αποσταλεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και περίπου 15 ημέρες αλλά ακόμα δεν υπάρχει πληροφόρηση για την ημερομηνία πληρωμής.
Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥπΑΑΤ η πληρωμή της βιολογική γεωργίας πρόκειται να γίνει στα τέλη Νοεμβρίου ενώ η Βιολογική Κτηνοτροφία θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Στο τέλος του 2014 τοποθετείται και η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014.
ΠΗΓΗ http://www.agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου