Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αποκάλυψη στην Αμφίπολη

Παγκόσμιο ενδιαφέρον εν όψει των αυριανών ανακοινώσεων. Νέο σενάριο για το μνημείο που εμπλέκει τον διοικητή της αρχαίας Αμφίπολης Αριστόνοα. Η αναπαράσταση της Αμφίπολης από το Minecraft και ακόμα ένα 3D video

Picture 0 for Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αποκάλυψη στην Αμφίπολη
Πλησιάζει η ώρα για την αποκάλυψη του μυστικού του μοναδικού μνημείου της Αμφίπολης το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδεςαναμένεται να ολοκληρωθεί η ανασκαφή στον τύμβο Καστά και να δοθούν στο φως όλες οι απαντήσεις.


Η επιστημονική κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης, ελληνικά και διεθνή, έχουν το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ενημέρωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα από την υπεύθυνη Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού Άννα Παναγιωταρέα, αναφορικά με εξελίξεις και τα τελευταία νέα από την ανασκαφή στον λόφο Καστά.

Η ανασκαφή διεκόπη την Παρασκευή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, ωστόσο άρχισε πάλι, με την ανασκαφική ομάδα να συνεχίζει προσεκτικά την αφαίρεση των χωμάτων από τον τρίτο  θάλαμο.

Αριστόνους: Το νέο σενάριο του τάφου της Αμφίπολης

Πάντως, οι εικασίες για το μοναδικό μνημείο δεν έχουν τελειωμό, με τελευταίο σενάριο να θέλει τον Αριστόνοα - διοικητή της Αμφίπολης και πρόσωπο άμεσα συνδεδεμένο με τον Μέγα Αλέξανδρο και την μητέρα του Ολυμπιάδα – να είχε κάποια σχέση με την ανέγερση του Τύμβου Καστά.

Έτσι και αλλιώς, όπως αναφέρει και η ανασκαφική ομάδα, τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μπορεί ο μεγαλοπρεπής τύμβος να συνδέεται με την μακεδονική βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Αρριανός, ιστορικός του 1ου μ.Χ. αιώνα, πιστοποιεί ότι ο Αριστόνους ήταν έμπιστος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακόμη, ο Αριστόνους ανέλαβε τη διοίκηση της Αμφίπολης, την οποία παρέδωσε τελικά στονΚάσσανδρο μόνο κατόπιν εντολής της Ολυμπιάδας. Παρά τον μεγάλο σεβασμό που υποτίθεται ότι έτρεφε ο Κάσσανδρός για τον Αριστόνοα, λόγω της στενής του σχέσης με τον Μέγα Αλέξανδρό, τελικά διέταξε τον θάνατο του.

Έτσι λοιπόν, η υπόθεση που γίνεται και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αριστόνους, είναι ότι, ως αποδεδειγμένα πιστός στον Αλέξανδρο και την Ολυμπιάδα, ανέλαβε να κατασκευάσει ένα μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο εις μνήμην του μεγάλου στρατηλάτη που ήταν τότε νεκρός.

Η Αμφίπολη, οι αναπαραστάσεις και το... Minecraft

Στο μεταξύ, ένα νέο 3D  βίντεο ήρθε στο φως και απεικονίζει το εσωτερικό του τάφου της Αμφίπολης.

Ακόμη, ένα μήνα πριν γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις για τα σπουδαία ευρήματα που έφερε στο φως η ανασκαφή στην Αμφίπολη, χρήστης στο διάσημο online παιχνίδι Minecraft ανέβασε στο youtube τετράλεπτο βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται το πώς ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη της Αρχαίας Αμφίπολης σε όλο της το μεγαλείο.
ΠΗΓΗ http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου