Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βέλγιο

Σε ετοιμότητα για να αναπτυχθεί οπουδήποτε στη χώρα βρίσκεται ένας λόχος ένοπλων αλεξιπτωτιστών κομάντο, σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας Στίβεν Φάντεπουτ στο Βέλγιο.
Συγκεκριμένα,μετά και τις επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι , προβλέπεται η συμμετοχή του στρατού για την τήρηση της τάξης όταν το επίπεδο συναγερμού το επιβάλλει και η δημιουργία ειδικών πτερύγων σε δύο φυλακές, η μία στη Φλάνδρα και η άλλη στη γαλλόφωνη πλευρά, για να «απομονώνονται» οι ριζοσπαστικοποιημένοι κατάδικοι και να εμποδίζονται να επηρεάζουν τους άλλους κρατουμένους.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα μπορεί να απευθύνεται στο στρατό όταν το επίπεδο συναγερμού φθάνει στο 3, στην τετραβάθμια κλίμακα συναγερμού. Αν και δεν έχει υπάρξει καμία συγκεκριμένη απειλή το Βέλγιο αύξησε το επίπεδο συναγερμού στο 3 χθες το βράδυ. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών ένα λόχος 150 ανδρών, κυρίως αλεξιπτωτιστές κομάντος, οι οποίοι θα μπορούν συνεχώς να φέρουν τα όπλα τους, βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αναπτυχθεί σε μέρη που θα καθορισθούν από τις αρχές και θα παραμείνουν εφόσον χρειαστεί εκεί για όσο καιρό κρίνει απαραίτητο η κυβέρνηση
Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά μετά το κύμα των επιθέσεων των Μαχόμενων Κομμουνιστικών Πυρήνων (CCC) στη δεκαετία του 1980.

http://www.enallaxnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου