Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Βρέθηκε τετράχρονο κοριτσάκι συριακής καταγωγής στο πλευρό του νεκρού πατέρα της στον Έβρο. Το όνομα της Ταλα




Αργά το βράδυ της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 2014, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε κλήση από τον κ. Συρίγο, Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος ενημέρωσε τον Οργανισμό για 4χρονο κορίτσι συριακής καταγωγής που εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Θούριο του Ν. Έβρου. Το παιδί βρέθηκε δίπλα στο νεκρό πατέρα του ο οποίος είχε αποβιώσει πολλές ώρες πριν. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Για ακόμη μία φορά η κινητοποίηση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπήρξε άμεση και καθοριστική. Κοινωνική Λειτουργός και διασώστες μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού, παρέλαβαν το παιδί και αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».
Άμεσα εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό και ξεκίνησε η πραγματοποίηση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων για να αξιολογηθεί η γενικότερη κατάσταση της υγείας του. Σε απόλυτη συνεργασία και με την αμέριστη συμμετοχή της Διοίκησης και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, άνθρωποι του Οργανισμού παρείχαν στο παιδί την απαραίτητη φροντίδα όλο το 24ωρο.
Σήμερα η Ταλα φιλοξενείται σε Σπίτι του Συλλόγου απολαμβάνοντας τη ζεστασιά και τη φροντίδα που της παρέχεται. Παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει συντονισμένες προσπάθειες επανένωσης του παιδιού με την οικογένειά του, εφόσον υπάρχει, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς και Εθνικούς Φορείς. Χαρακτηριστική τις τελευταίες ημέρες είναι η ανταπόκριση από Διεθνή και Εθνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδεικνύετε για μία ακόμα φορά για μια τόσο δυνατή ιστορία ενός μικρού παιδιού και την αυτοθυσία του πατέρα που πέθανε από το κρύο, αλλά διατήρησε το παιδί του σε καλή κατάσταση και δεν είχε πρόβλημα Υγειας, από όλη αυτή την ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου