Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αγρότης της χρονιάς o Μάρκος Σαπουντζόγλου

O Mάρκος Σαπουντζόγλου γεννήθηκε το 1975 στη Γερμανία από Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι επέστρεψαν το 1977 στη γενέτειρά τους και στη γεωργική δραστηριότητα.
O Mάρκος Σαπουντζόγλου γεννήθηκε το 1975 στη Γερμανία από Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι επέστρεψαν το 1977 στη γενέτειρά τους και στη γεωργική δραστηριότητα.
Με εξειδίκευση σε απαιτητικές καλλιέργειες όπως το µπρόκολο και το κουνουπίδι, έµφαση στην ποιότητα του τελικού προϊόντος και αυστηρή εφαρµογή ενός καθετοποιηµένου µοντέλου λειτουργίας, η αγροτική επιχείρηση του 40χρονου Μάρκου Σαπουντζόγλου από το ∆υτικό Πέλλας φέρει όλα τα εχέγγυα, ώστε να του χαρίσει τον τίτλο του Αγρότη της Χρονιάς 2014.


Γόνος αγροτικής οικογένειας, πτυχιούχος Τεχνολογίας Γεωπονικής Ιχθυοκοµίας Αλιείας και απόφοιτος της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο Μάρκος Σαπουντζόγλου από το 2006 ηγείται µιας επιχείρησης η οποία σήµερα έχει φτάσει τα 800 στρέµµατα γης ενώ είναι πλήρως καθετοποιηµένη, από την παραγωγή σποριόφυτων µέχρι και  την πώληση του τελικού προϊόντος. Με διάθεση 620 τόνων µπρόκολου το 2013 και 170 τόνων κουνουπιδιού τόσο σε Ελλάδα και Κύπρο σε µεγάλες αλυσίδες σούπερ µάρκετ, όσο και σε Ρωσία, Ιράκ και Ολλανδία, σήµερα η αγροτική επιχείρηση απασχολεί 4 άτοµα µόνιµο προσωπικό και εως 15 εποχιακούς.

Από το 2008 έχει επενδύσει πάνω από 1.000.000 ευρώ σε επιχειρησιακά σχέδια που αφορούσαν µεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισµό των µηχανηµάτων και των εγκαταστάσεων, στην αγορά γης, στη δηµιουργία γεωτρήσεων άντλησης νερού.

Σύµφωνα µάλιστα µε τον κ. Σαπουντζόγλου, είναι θέµα χρόνου η µεταφορά του µικρού σήµερα συσκευαστηρίου της επιχειρήσής του σε νέες µεγαλύτερες και σύγχρονες εγκαταστάσεις.
ΠΗΓΗ http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου