Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Προειδοποίηση Χέλμουτ Σμιτ: Ένα "Grexit" εκτός από τους Γερμανούς φορολογούμενους, θα πλήξει και την Bundesbank

Προειδοποίηση Χέλμουτ Σμιτ: Ένα "Grexit" εκτός από τους Γερμανούς φορολογούμενους, θα πλήξει και την Bundesbank
"Η Συνθήκη του Μάαστριχτ ευθύνεται για πολλά λάθη"
Για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στη Γερμανία ένα «Grexit», προειδοποιεί τον πολιτικό κόσμο, ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ.
  
«Ένα "Grexit" δεν θα έπληττε μόνο τους Γερμανούς φορολογούμενους, αλλά κυρίως την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank», επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, ο Σοσιαλδημοκράτης τέως καγκελάριος τονίζοντας στη συνέχεια: «Η Bundesbank είναι ο εγγυητής για τις πιστώσεις προς την Ελλάδα, κατά συνέπεια θα έπρεπε να καταγράψει τεράστιες ζημιές στους ισολογισμούς της, σε περίπτωση κακοδιαχείρισης στον τρόπο με τον οποίο οι εταίροι θα αντιμετώπιζαν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ».

Επίσης, ο 96χρονος Σμιτ, επικρίνει δριμύτατα το μοντέλο της ενωμένης Ευρώπης από τις αρχές της δεκαετίας του 90 έως σήμερα. Ο πρώην καγκελάριος πιστεύει, ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ ευθύνεται για πολλά λάθη.
«Ήταν εντελώς τρελή ιδέα να κληθούν όλες οι χώρες να ενταχθούν στην Ε.Ε. και το ευρώ, ειδικά από την στιγμή που δεν υπήρξε μέριμνα για την πολιτική ένωση», αναφέρει και προσθέτει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κοινή δημοσιονομική πολιτική, ούτε κοινό φορολογικό δίκαιο.


http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου