Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Το τεστ της αναπνοής που εντοπίζει τον καρκίνο στο στομάχι

testkarkinos4
Λετονοί και Ισραηλινοί επιστήμονες από το τμήμα Χημικών Μηχανικών και Νανοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια συσκευή, η οποία μπορεί να διαγνώσει, κατά πόσο ένας άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει καρκίνο στο στομάχι.
Η μέθοδος είναι απλή, δεν είναι επεμβατική και ο υποψήφιος το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αναπνεύσει στο στόμιο της. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με νανοσωματίδια χρυσού και μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει τα μόρια στην αναπνοή του ανθρώπου που φέρουν την υπογραφή προκαρκινικών κυττάρων από το στομάχι.
 testkarkinos1
Η συσκευή είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη και οι κλινικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, δείχνουν μεν ότι είναι αποτελεσματική, αλλά κάποιες φορές ανιχνεύει και λάθος. Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως σύντομα θα έχει τελειοποιηθεί και θα μπορεί να παραχθεί μαζικά. Ο καρκίνος στο στομάχι πάντως, είναι ένας ύπουλος καρκίνος από την άποψη πως διαγιγνώσκεται όχι στα αρχικά του στάδια, αλλά αργότερα.
 testkarkinos3
Αυτό συμβαίνει επειδή παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα με άλλων ασθενειών του στομάχου, όπως δυσπεψία, πόνος, αέρια… Σύμφωνα με το νέο τεστ αρκεί κάποιος να αναπνεύσει στη συσκευή και εκείνη θα εντοπίσει τα υπόλοιπα. Ήδη στις κλινικές έρευνες που έχουν γίνει, με το νέο τεστ ο εντοπισμός των προκαρκινικών αλλοιώσεων ήταν επιτυχής σε μεγάλο βαθμό.
ΠΗΓΗ http://www.invitromagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου