Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τα «Δακρυσμένα Μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη στα Ιμαλάια. Μουσική διασκευή από την ισραηλινή έθνικ μπάντα «ANNA RF».

ANNA-RF IMALAIA
Η μπάντα «ANNA RF» δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από τους Ρόι Σμίλα και Όφιρ Ροκ, στο μικρό χωριό Σαχαράτ στο νότιο Ισραήλ. Ο ήχος τους είναι ξεχωριστός, καθώς συνδυάζει επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση με αρχαία και σύγχρονα μουσικά όργανα σε ηλεκτρονικό ήχο. Κάπως έτσι το παρελθόν συναντά το παρών σε ένα μελλοντικό ήχο. Οι «ANNA RF» φτιάχνουν βίντεοκλιπ για κάθε τραγούδι με δικές τους παραγωγές στο δικό τους στούντιο στο Ισραήλ ή με το κινητό τους συνεργείο σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το όνομα «ANNA RF» έχει αραβο-ισραηλινή ρίζα και έχει διττή ερμηνεία. Σημαίνει «ξέρω» και «δεν ξέρω» και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία ή το στυλ ίσως καλύτερα, της μπάντας. Στο συγκεκριμένο κλιπ παίζουν τα «Δακρυσμένα Μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη στα Ιμαλάια και το αποτέλεσμα είναι εξόχως ατμοσφαιρικό.


Δείτε το βίντεο...



H μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Η μουσική ενώνει. Δεν γνωρίζει φυλές και σύνορα, γιατί πολύ απλά η μουσική δεν έχει σύνορα.

Σε μια καταπληκτική εκτέλεση στην κορυφή του κόσμου, στα Ιμαλάια, το συγκρότημα ΑΝΝΑ RF (Roy Smila and Ofir J. Rock) στέλνει μήνυμα μέσω της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι ΑΝΝΑ RF κατάγονται από το Ισραήλ και παρουσιάζουν ένα μίγμα μεταξύ δυτικής και ανατολίτικης μουσικής, συνδέοντας αρχαία και μοντέρνα μουσικά όργανα, συνδυάζοντάς τα με ηλεκτρονικό ήχο! Όπως οι ίδιοι αναφέρουν "το παρελθόν, συναντά το παρόν σε έναν ήχο του μέλλοντος".

"Δακρυσμένα μάτια"
Στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης



http://www.mixanitouxronou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου